Hlavní obsah

Nové džíny? Jděte do bílé! S výběrem vám ochotně pomůžeme

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Kdo říkal, že džíny musí být výhradně modré? Pojďte s námi šetřit indigo a pořiďte si kousek v bílém provedení. Na střih se nás doptávat nemusíte. V následující desítce najdete ty nejmódnější varianty a ano, většina z nich bude opět volnějších.

Článek

V čistě bílých džínách získáte cenného módního spojence, ke kterému přiřadíte opravdu libovolný vršek. A to není málo. Otázkou, jestli si takové kalhoty můžete vůbec dovolit, se netrapte. Světlé džíny mohou nosit i ženy s větší konfekční velikostí, jen si musí dát obzvlášť záležet na výběru konkrétního typu. Správný střih je u těchto kalhot ještě důležitější než u základní modré varianty.

Bílá barva totiž umí leccos prozradit, a když k tomu přidáte ještě nevhodný tenký materiál a špatně zvolený střih, módní průšvih je na světě. Nepovažujete-li proto vaši postavu za bezchybnou, dejte si pozor na super úzké slimky a raději sáhněte po rovných střizích, potažmo těch širších, které jsou navíc trendy. Přiléhavé střihy jsou na ústupu stejně jako díry – s roztrhanými džínami letos neoslníte.

Narovinu

Straight neboli rovný střih. Pokud bychom měli vypíchnout jeden typ kalhot, který sluší největšímu procentu žen, byl by to právě tento. Kompromisní střih je ideální také pro ženy, které chtějí opustit svět slimek, ale v širších džínách se úplně necítí. A mimochodem, straight sluší i křivkám. Jediné, co vás může zradit, je materiál. Džíny musí být pevné i mírně elastické zároveň.

Foto: Archiv firmy

Džíny Mango Violeta, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Kotníky zůstanou odhalené

Jestli lpíte na klasické plné délce, budete mít výběr kalhot ztížený. I letos se džíny prodávají převážně sedmiosminové i více zkrácené. V módě jsou také nohavice s výrazně ohrnutým spodním lemem. K tomu se můžete dostat dvěma způsoby – buď si pohrajete s kalhotami, které už v šatníku máte, nebo si pořídíte obdobný kousek

Foto: Archiv firmy

Džíny Zara, 699 KčFoto: Archiv firmy

Vzorový příklad

Tyto džíny mají všechno, co mají trendy kalhoty letos mít – širší nohavice, střih do pasu i nenápadně zkrácenou délku. Pokud to s nimi chcete zkusit, nenechte se odradit prvním nezdarem. I zdánlivě stejně řešené džíny na vás mohou vypadat diametrálně odlišně, v závislosti na značce.

Foto: Archiv firmy

Džíny H&M, 499 KčFoto: Archiv firmy

Značka relaxed

Necítíte-li se dobře v kalhotách s širšími nohavicemi, zkuste džíny s pojmenováním relaxed. Jsou jen o něco volnější, než jste zvyklé, a přesně jak slibují, budete se v nich cítit komfortně. Džíny Esprit mají kromě zmiňovaného střihu i středně vysoký pas a jak už je téměř tradicí, zkrácenou délku.

Foto: Archiv firmy

Džíny Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firmy

Nastřihnuté lemy

Jak jsme psali v úvodu, díry na džínách jsou oficiálně pasé. Pokud ale máte i tak chuť jejich celistvost narušit, porozhlédněte se po kalhotách s rozparky. Nepředstavujte si přitom nic dramatického, zpravidla jde jen o několik málo centimetrů. Mimochodem, máte-li v šatníku starší model kalhot, který vás už nebaví, můžete se pustit do úprav.

Foto: Archiv firmy

Džíny NA-KD, 1170 KčFoto: Archiv firmy

Když slimky, tak…

Patříte-li k ženám, které neumí dát úzkým kalhotám sbohem, máme pro vás tip. Zkuste alespoň drobnou změnu ve střihu a nebojte se otestovat džíny s vyšším pasem, než jste zvyklé. Ne, opravdu nejsou jen pro extrémně štíhlé ženy, a pokud budou z dobrého materiálu, dost možná vás příjemně překvapí. Nízký sed, ať chcete nebo ne, zkracuje nohy a tím i celou postavu.

Foto: Archiv firmy

Džíny Pull & Bear, 549 KčFoto: Archiv firmy

Džíny, které klamou tělem

Ano, vážně jsou z denimu. Džíny, které svým střihem a provedením nápadně připomínají klasické kalhoty doporučujeme zejména ženám, které preferují uhlazenější styl. Ty z & Other Stories mají opět vyšší pas a kromě podpatků jim budou slušet i rovné sandálky nebo tenisky.

Foto: Archiv firmy

Džíny & Other Stories, 1792 KčFoto: Archiv firmy

Kapsy na efekt

Kapsy vzadu, kapsy vpředu. Tento původně ryze praktický detail je momentálně velmi populární a najít ho samozřejmě můžete i na džínách. Stylové krásky z Massimo Dutti mají plnohodnotnou délku nohavic, volnější střih a vyšší pas.

Foto: Archiv firmy

Džíny Massimo Dutti, 1595 KčFoto: Archiv firmy

Zvony ve verzi 21

Pokud jste měly vždycky slabost pro zvony, klidně se po nich porozhlédněte. I tento střih džínů je totiž v kurzu. S hledáním extra rozšířených nohavic ale budete mít práci – současné zvony jsou oproti sedmdesátkové verzi podstatně decentnější. A liší se i jejich délka. Spoustu zvonových kalhot dnes najdete ve verzi cropped.

Foto: Archiv firmy

Džíny Bershka, 549 KčFoto: Archiv firmy

Návrat bootcutů

Za jakýsi předvoj zvonů se dají považovat bootcut džíny, které se rozšiřují až od dolní třetiny. I ty si můžete pořídit s pocitem, že jste zainvestovaly do trendy kalhot. Dopředu jen promyslete, s jak vysokými (nebo nízkými) botami je budete nosit. Těmto džínám nepřesnost v délce dvakrát nesluší.

Foto: Archiv firmy

Džíny Morgan, prodává Answear, 2099 KčFoto: Archiv firmy

Pokud denim milujete, nenechte si ujít náš článek o džínových módních novinkách. 

Reklama

Související témata: