Hlavní obsah

Stejné oblečení, odlišné postavy: Komu to sluší víc?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Přestože většina dnešních butiků myslí na ženy rozličných postav a výběr konfekčních velikostí je opravdu široký, v internetových kampaních stále převládají modelky s typickými mírami 90–60–90. Přizvali jsme si proto na pomoc odbornici, aby vám ukázala tři stylové kombinace, které sluší kyprým tvarům i štíhlým siluetám.

Článek

Ne každá z nás vidí při pohledu do zrcadla tělo manekýnky. Ale to ještě neznamená, že se nemůžete řídit aktuálními trendy a nakupovat v klasických obchodech. Pojďte s námi zbořit tabu o slim džínách, pouzdrových šatech i zavinovací sukni a načerpejte inspiraci z módní branže.

1. Slim džíny s vysokým pasem

Úzké nohavice patří do dámského šatníku bez debat. Pokud ve skříni ještě žádné nemáte, poohlédněte se po trendy džínech s vysokým pasem. Heslo, že černá zeštíhluje, vymažte z hlavy a vsaďte na originálnější šedou barvu, která skvěle ladí s pastelovými i zářivými odstíny. Do kalhot zakasejte obyčejné bílé tričko nebo top ozvláštněný nápisem a navrch přidejte koženého křiváka. Vysoké střevíce opticky protáhnou nohy, ale tento komplet bude fungovat i se sportovními teniskami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: tričko (Levi's, 799 Kč); křivák (Kara, 6990 Kč); džíny (Zara, 699 Kč); kabelka (Mango, 599 Kč); lodičky (Marks & Spencer, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

2. Zavinovací sukně

Nakupujete v plus size velikostech? Ani zavinovací sukně s rozparkem vám nemusí nahánět strach. Stačí ji zkombinovat se správnými kousky a úspěch máte zaručen. Bleděmodrý model s leopardím vzorovaním naznačuje, že se zvířecí potisky s příchodem podzimu opět hlásí o slovo. Absolutním hitem sezony je blejzr v prodloužené délce, který navíc schová případné nedokonalosti v oblasti boků a využijete jej i k předchozím slim kalhotám.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sluneční brýle (Mango, 499 Kč); top (Mango, 599 Kč); sako (Mango, 1599 Kč); sukně (Lindex, 799 Kč); kabelka (Kara by Jan Černý, 5990 Kč); náramek (Zara, 399 Kč); sandálky (Mango, 1299 Kč) Foto: Jakub Jurdič

3. Pouzdrové šaty

Po upnutých šatech by většina plnoštíhlých žen pravděpodobně nesáhla, což je velká škoda. Dokážou totiž zalichotit i bujným křivkám, a to i přesto, že se bude jednat o kousek v tělovém odstínu! Spolu s džínovou bundou a originálními sandálky získáte look, za který by se nestyděla ani Kim Kardashian (39). Nezříkejte se ani na první pohled nenápadných detailů, jako je například koženková čelenka či metalický náhrdelník. Díky nim pozdvihnete celý komplet k naprosté dokonalosti.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: čelenka (Zara, 299 Kč); náhrdelník (Zara, 399 Kč); džínová bunda (Levi's, 3399 Kč); šaty (Zara, 299 Kč); kabelka (Högl, 4999 Kč); boty (Mango, 1299 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Náš tým 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelky - Karolína P. (Pure Model Management) a Evelyn (Agents Model Management)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Soňa Šajdáková

Zatímco v České republice se oblečení prezentuje nejčastěji na štíhlých modelkách, ve světě už se mluví o revoluci. Kdo angažuje normální holky?

Reklama

Načítám