Hlavní obsah

Slimky zahoďte. Nosí se už jen široké nohavice nebo zvony

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slimky a skinny kalhoty jsou out a zdá se, že obepínající kalhoty přestávají bavit nejen mladou generaci. Ta jim totiž nedávno veřejně vyhlásila válku. Zdá se, že přichází doba širokých nohavic a my máme tipy, jak je nosit a kde koupit ty nejlepší kousky.

Článek

Nedávno jsem si koupila nové slimky, což je nepopiratelným důkazem toho, že stárnu. Mladší generace Z (narozena zhruba od poloviny 90. let asi do roku 2012) by totiž podle všeho těsné kalhoty už neoblékla. Tihle mladí nedávno na své oblíbené sociální síti Tik Tok vyhlásili válku pěšinkám na stranu. Další, co je irituje, jsou džíny, které tak mocně obepínají vaše křivky. Zaslouží si podle nich jen vyhodit.

Co místo slimek?

Nastupující generace se tak jasněji přiklání k trendu, který oslabuje kult dokonalého těla. A odráží se to i v oblečení. Královnou takového stylu budiž mladá zpěvačka Billie Eilish (19), která vypadá, že do svého oblečení má ještě dorůst. Obepnuté kalhoty jsou prostě passé, což samozřejmě neznamená, že na ně zanevřou i všichni ostatní. V nových kolekcích různých značek slimky samozřejmě najdete.

Nemůžeme ale ignorovat, že se do stylingu vkrádají čím dál zajímavější nohavice, široké i do zvonu. Kromě džínů se objevují i na elastických a úpletových kalhotách. Do karet jim hraje pohodlnost, nikde nic netlačí, neškrtí. Opticky s nimi můžete skvěle čarovat a vytvořit iluzi vosího pasu a dlouhých nohou. Jednoduše, nyní jsou rovnocennými konkurentkami slimek. Dáte jim šanci?

Džíny

Mom jeans pořád fungují, ale v této sezoně mezi módními influencerkami vítězí široké nohavice od stehen dolů. Top vždy zakasejte a abyste se v nich necítily jako v pytli, volte bundu do pasu. Nejvíc lichotí vysoké a chlapecké postavě bez výrazných křivek. V kolekcích najdete čím dál tím častěji i střih flared, tedy džíny, jejichž nohavice se mírně rozšiřují.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; H&M, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1699 Kč; Levi’s, 3299 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Only, 1459 Kč, prodává Zoot; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Úpletové a elastické

V době karanténní se zrodil nový trend: úpletové legíno-kalhoty, které můžete obléct bez skrupulí i do města. Nohavice můžou být široké nebo do zvonu, kdy boky i stehna obepínají, ale u kotníků se rozšiřují. Ideální ke crop topům nebo naopak delším košilím.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 699 Kč; Pull&Bear, 449 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč; LeGer, 1049 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 549 Kč; H&M, 299 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám