Hlavní obsah

Objevte kouzlo Mariánských Lázní

Foto: marianske-lazne.info/cz/

Kouzlo Mariánských LázníFoto: marianske-lazne.info/cz/

Pomalu nám začíná svítat na lepší časy a zdá se, že léto bude aspoň trochu normální. Nejvyšší čas začít plánovat letní dovolenou. Strávíte léto v České republice? Pak pro vás máme tip. Objevte kouzlo Mariánských Lázní!

Článek

Mariánské Lázně se nachází v západních Čechách a spolu s Františkovými Lázněmi a Karlovými Vary tvoří proslulý západočeský lázeňský trojúhelník. Protínají se zde různé kulturní vlivy, na místě, kde dřív byly bažiny a prales, dnes najdete hotely, kolonádu a lázeňský park.

Víte, že v minulosti zde léto trávilo mnoho zahraničních turistů, letos tomu ale bude – podobně jako v loňském roce – jinak? Ze všech stran bude znít spíš čeština. Využijte toho a objevte zdejší krásy!

Foto: marianske-lazne.info/cz/

Dominanta města, kterou si nesmíte nechat ujítFoto: marianske-lazne.info/cz/

Jaké skvosty určitě musíte navštívit?

Mariánské Lázně jsou proslulé léčivými prameny, nedotčenou přírodou a taky mnoha architektonickými a přírodními skvosty. Co tady určitě musíte navštívit?

Tip 1: Zpívající fontána

Dominanta města, kterou si nesmíte nechat ujít. Zpívající fontána se každý rok rozeznívá poprvé 30. dubna, hraje po celou sezonu až do konce října denně od 7.00 do 19.00 každou lichou hodinu, ve 21.00 a 22.00 hodin pak včetně projekce s barevným osvětlením.

Víte, že letos se kromě osvědčených písní, jako je Hapkova Hudba pro fontánu, Dobytí ráje 1492, Serenády OP. 6, Tell him a My heart will go on od Celine Dion, můžete těšit také na předehru z Netopýra od Johanna Strausse ml. a Forrest Gump Suite od Alana Silvestriho?

Tip 2: Přírodní park Prelát

Na samém okraji města, v místě, kde park přechází do lesa, se rozprostírá malebná louka, kterou protéká potůček plný žulových balvanů a dva rybníky. Právě tady se nachází přírodní park Prelát, kde si na své přijdou malí i velcí.

Děti mohou prozkoumat chod mlýnského kola, pohrát si na pískovišti, sklouznout se, zkusit zdatnost na opičí dráze, dospělí protáhnou tělo nebo načerpají nové síly.

Tip 3: Miniaturpark Boheminium

Park miniatur zasazený do přírody láká na ty nejznámější české památky. Během pár hodin si prohlédnete zámek Lednice, horu Říp, hrad Bezděz, zámek Červená Lhota, železniční muzeum v Lužné a další památky.

Náš tip: Víte, že do Boheminia vás může vyvézt kabinková lanovka?

Foto: marianske-lazne.info/cz/

Obůrka HvozdFoto: marianske-lazne.info/cz/

Tip 4: Obora s daňky

Lázně nejsou jen o pobytu v hotelu a na procedurách, ale i o procházkách přírodou. Jen pár kroků od Boheminia se můžete pokochat pohledem na jeleny a daňky, kteří v obůrce Hvozd mnohdy přijdou až k vám.

Tip 5: Vyšlápněte si na rozhlednu

Chcete se pokochat pohledem po okolí? Vydejte se na Merceryho vyhlídku, vyšlápněte si na rozhlednu na Panském vrchu nebo na Hameliku.

Tip 6: Ochutnejte zdejší minerální prameny

Z lázní nesmíte odjet bez toho, aniž byste ochutnali některý z minerálních pramenů, které zde vyvěrají. V Mariánských Lázních jsou všechny studené, mezi ty nejznámější patří Ferdinandův pramen, Rudolfův pramen, Křížový pramen, Karolinin pramen a další.

Reklama

Načítám