Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Obložené chleby konzumovali už staří Římané. Takový klasický český chlebíček, to je prostě fenomén. Vyzkoušejte, trochu netradiční, recept s balkánským sýrem!

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 6 krajíců bílého chleba
    1
  • 2 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g balkánského sýru
    7
  • 1 lžíce sádla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Chleby potřete tenkou vrstvou sádla, ideálně domácího. Navrch dejte plátky balkánského sýra, můžete ho i nadrobit.

02.

Přidejte tence nakrájené plátky česneku a nakonec plátky rajčat. Chleby osolte, opepřete a dozdobte zelenou petrželkou.

Tip: Krajíce chleba před zdobením opečte z obou stran na suché pánvi. Křupavé budou chutnat ještě lépe!

Už jste někdy zkoušeli vyrobit si domácí balkánský sýr? A co takhle nakládaný balkán

Související témata:

Načítám