Hlavní obsah

Obočí jako klenot

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Obočí vytváří výraz obličejeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Dámy, zdá se vám obočí nepodstatné a kromě občasného vytrhání starou pinzetou mu nevěnujete čas? Potom zpozorněte. Obočí totiž kromě toho, že zaštiťuje naše oči, dokáže zcela proměnit výraz obličeje. Zjistíte-li jak na něj, můžete se těšit na přirozený a jemný vzhled!

Článek

Doby, kdy se nosila uměle vytvořená a vykreslená linka jsou dávno pryč. I když na ulici občas potkáte ženy, které si oblouky rýsují podle nálady, nenechte se zmást. Současný trend je především prostý a zachovává původní linie. Máte-li od přírody širší obočí a dříve jste ho ztenčovala co to šlo, dnes odstraňte jen přebytečné chloupky. Inspirujte se krásnou ruskou modelkou Natalií Vodianovou, díky které snad všechny ženy pochopily, že krása může být prostá.

Ideální tvar krok za krokem

Základem veškerého úspěchu je najít tvar, který nám bude slušet. Nevěříte-li svým schopnostem, zajděte na trhání ke kosmetičce. Pak už jen stačí držet se její stopy a vytrhávat okolní chloupky. S trochou manuální zručnosti to však zvládnete sama. Na pomoc si vezměte tužku a zkuste se podívat, kam by mělo obočí zasahovat. Přiložte ji svisle z boku nosu a zjistíte, kde by mělo začínat. Je to kousíček před tím, než začíná oko. Nebojte se místa lehce vyznačit. Jak by mělo být dlouhé vám napoví šikmo položená tužka, dotýkající se jednou stranou nosu a druhou protínající vnější koutek oka. Místo, kde by měl být oblouk nejvyšší odhalíte podobně - jedna strana tužky bude položená na boku nosu a šikmo protne střed oka. Nezapomeňte obočí směrem k vnějšímu koutku ztenčovat, naopak vnitřní stranu nechte klidně širší. Navzdory popisu to není vůbec složité a pokud se budete držet svého přirozeného tvaru, uspějete!

Říkalo se, že by se neměly trhat chloupky nad obočím, ale obtěžují-li vás, klidně se do nich pusťte. S pinzetou zacházejte opatrně, dejte si načas a každou chvilku prohlížejte výsledek. Obočí zkazíte, ani nevíte jak. Problémem je, že na rozdíl od nohou, některé chloupky nemusí narůst.

Foto: fanpix.net

Natalia Vodianová povýšila obočí na svoji značkuFoto: fanpix.net

Jak a kdy trhat

Ideální doba na vytrhávání je po koupeli nebo sprše, kdy je kůže lehce napařená. Jestliže vás trhání bolí, znecitlivte kůži kostkou ledu. Pokožku lehce napněte a trhejte rychlými tahy. Jinak by se vám mohlo stát, že se chloupek přetrhne a na jeho místě vám zůstane černá tečka. Tu se nesnažte dostat za každou cenu ven. Raději počkejte, až trochu doroste. Po proceduře místo přetřete tamponkem s pleťovou vodou s obsahem alkoholu.

Nejlepším pomocníkem je kvalitní pinzeta se zkoseným hrotem. Nic nezkazíte proslulou Tweezermankou, kterou prodávají snad ve stovce barevných variant. Přejete si hustější a plnější obočí? Zkuste gel Lipocils od Taliky.

Finále pro dokonalý oblouk

Nekreslete si po kůži černou tužkou, použijte raději pudrový stín. Ten by měl být maximálně o odstín nebo dva tmavší, než je vaše obočí. Když už si tužku nenecháte vymluvit, alespoň na ní netlačte. Přiložte ji jemně k obočí a čárejte s ní proti směru růstu chloupků, ne po kůži. Tak vyplníte i případná holá místa. Obočí si můžete nechat i nabarvit, doporučujeme u profesionála. Zkusit můžete i transparentní gel s vlákny z umělého hedvábí, Talika. Pročešete s ním obočí, na něm vlákna ulpí a bude vypadat plnější. Nezapomeňte na fixaci, můžete si koupit průhledný gel s kartáčkem, nebo na hřebínek nastříkat lak na vlasy a chloupky s ním usměrnit. Směle do toho!

Reklama

Související témata:

Načítám