Hlavní obsah

Obrácený karamelovo-banánový koláč s kakaem

Hodnocení:
(98)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Vláčné kakaové těsto s jogurtem, šťavnaté banány a voňavý máslový karamel v jednom moučníku? To ke kávě bodne kdykoli! Upečte si podle videa snadný obrácený koláč, který je na podzim jako dělaný.

Ingredience pro:
1 koláč
Na banány
  • 4 banány
  • 50 g másla
  • 80 g hnědého přírodního cukru
  • 40 ml vody
Na těsto
  • 125 g másla
  • 100 g hnědého přírodního cukru
  • 50 g holandského kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 150 g bílého jogurtu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
Článek

Postup

Krok 1: Cukr, máslo a vodu několik minut za občasného míchání povařte na zlatavý karamel. Ještě teplý ho nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Banány podélně rozpulte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na karamel.

Krok 2: Rozpuštěné máslo ušlehejte s cukrem a postupně přidejte vejce, kakao, jogurt, sůl, mouku a jedlou sodu. Těsto rozetřete přes banány a pečte asi 45 minut při 180 °C, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

Krok 3: Hotový koláč nechte pět minut vychladnout ve formě, poté překlopte na talíř a odstraňte formu i papír (nejlépe se pracuje s tou s odnímatelnými okraji).

Také máte nejraději dezerty, které vypadají složitěji, než jaké ve skutečnosti jsou?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek