Hlavní obsah
3,2
(98)
 

Vláčné kakaové těsto s jogurtem, šťavnaté banány a voňavý máslový karamel v jednom moučníku? To ke kávě bodne kdykoli! Upečte si podle videa snadný obrácený koláč, který je na podzim jako dělaný.

10 min.
Příprava
10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Na banány
  • 4 banány
  • 50 g másla
  • 80 g hnědého přírodního cukru
  • 40 ml vody
Na těsto
  • 125 g másla
  • 100 g hnědého přírodního cukru
  • 50 g holandského kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 150 g bílého jogurtu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
Článek

Postup

01.

Cukr, máslo a vodu několik minut za občasného míchání povařte na zlatavý karamel. Ještě teplý ho nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Banány podélně rozpulte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na karamel.

02.

Rozpuštěné máslo ušlehejte s cukrem a postupně přidejte vejce, kakao, jogurt, sůl, mouku a jedlou sodu. Těsto rozetřete přes banány a pečte asi 45 minut při 180 °C, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

03.

Hotový koláč nechte pět minut vychladnout ve formě, poté překlopte na talíř a odstraňte formu i papír (nejlépe se pracuje s tou s odnímatelnými okraji).

Také máte nejraději dezerty, které vypadají složitěji, než jaké ve skutečnosti jsou?

Reklama