Hlavní obsah

Odmítám milování zezadu ze strachu z análního sexu. Lze to změnit?

Foto: Billion Photos_shutterstock_290007464.jpg, Shutterstock.com

Foto: Billion Photos_shutterstock_290007464.jpg, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není tajemstvím, že když žena leží hrudníkem na posteli, pronikání je neobyčejně snadné. Muž má rozsáhlé možnosti pohybu a leckdy se nechá trochu unést a „poplete“ si otvory. Dá se tomu nějak zabránit?

Článek

„Sex zezadu mi nikterak nevadí, ba naopak si troufám říct, že ho mám docela ráda, protože někdy během něj dosáhnu i orgasmu. Co je divné, je to, že ačkoliv o těchto výhodách vím, tak mívám vždy strach, že se muž rozhodne vniknout mi do konečníku. A to se mi nelíbí. Popsala bych tuhle situaci asi tak, že se v této poloze cítím velmi zranitelně. Dá se s tím něco dělat?“ ptá se čtenářka Jana, která dle vlastních slov mezi svoje pozadí a partnerův penis často „strká ruce“.

Když se otočí ten nesprávný

Z ankety sexshopu Růžový slon, jíž se zúčastnilo více než sedm stovek zákazníků, vyplynulo, že anální sex provozuje 20 procent lidí, což zdaleka nedosahuje na popularitu sexu orálního. Ten miluje 78 procent Čechů. Evidentně na vstup zadním vchodem není každý. Pochopitelně. I podle českého sexuologa Zlatko Pastora jen výjimečně patří tato forma sexu mezi ženské oblíbené praktiky.

„Ženy to svým milencům někdy poskytují, některé to vzrušuje, ovšem platí, že stud a kulturní předpojatost k této tak zvané nečisté oblasti brání využívat ji jako běžnou erotickou oblast,“ popisuje odborník s tím, že razantní diletace análního svěrače, zvláště bez použití zvlhčujícího prostředku, bývá bolestivá a pro ženu nepříjemná. Proto není divu, že se do análního sexu tolik žen nežene! Ale jak tohle vysvětlit tomu, kdo po podobné formě styku evidentně touží a nehodlá se té představy vzdát?

Hysterie stranou a rozum do hrsti

Ze všeho nejdříve je nutné si o této situaci s partnerem promluvit a dát jasně najevo, že anální sex není to pravé. Aspoň tohle radí autor knihy Vynalézavá láska, psychiatr a sexuolog Glenn Wilson, který patří mezi nejčastěji citované britské odborníky.

Právě ten apeluje, že nikdo vám nemůže nic vnucovat anebo dělat něco proti vaší vůli jenom proto, že vás velice vzrušují polohy zezadu. V podstatě tedy platí tiché příměří. „Pro mnoho mužů, jimž partnerky nedovolují anální sex, představují polohy zezadu dobrý kompromis. I když nejsou úplně totožné, jsou pocity muže, kterého vzrušuje partnerčin zadeček a řitní otvor, při těchto polohách v mnohém shodné se zážitky, jež by měl z análního styku,“ popisuje Glenn Wilson a přidává tip.

Návrh kompromisu. Zabírá to?

Jste-li ve stejné situaci, upozorněte partnera na to, že si anální soulož nepřejete a nepřipusťte ji. Dovolte mu ale, aby vám během milování zezadu, při němž sní o anální souloži s vámi, mohl laskat zadeček a řitní otvor. Takový kompromis se podle zmíněného experta může stát praktickým východiskem z problému, jenž by jinak mohl přerůst ve skutečný konflikt. Nerespektuje-li váš požadavek, nerespektuje ani vaši osobnost. Pak je na zvážení, jestli někoho takového vedle sebe mít. Je tu i možnost, že si pozice zezadu zakážete, ale není to škoda?

Nutno říct, že během nich muž má volné ruce k laskání ženina těla. Zejména v takzvané psí poloze, ale i v dalších pozicích zezadu, milenec využívá více volnosti k přirážení a ke změnám četnosti a úhlu pronikání penisu. Žádný zákaz tedy neplatí, výměna neposlušného partnera v porovnání s uzamčením poloh zezadu do třinácté komnaty možná bolí o dost méně.

Míváte strach z análního sexu?

Související témata:

Načítám