Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Děláte hovězí maso? K tomu se náramně hodí omáčka z červeného vína. Přinášíme vám výborný recept, který musíte vyzkoušet. Hovězí na víně je prostě skvělá záležitost!

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g zadního hovězího
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 4 listy bobkového listu
  • 1 lžíce nového koření
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a zprudka na něm kostky opečte.

02.

Až bude maso zatažené ze všech stran, i s výpekem ho přemístěte do zapékací mísy nebo hrnce s pokličkou. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list, nové koření a duste v troubě na 180 °C asi hodinu a půl.

03.

Poté přilijte víno (platí, že jaké víno vám chutná k pití, takové vám bude chutnat i v jídle), brusinky, rajčatový protlak, pořádně zamíchejte a dejte ještě na 20 minut dusit.

Tip: Podávejte například s bramborovou kaší nebo jednoduše s chlebem.

Na červeném víně si můžete připravit třeba i kachní prsa.

Reklama

Související témata:

Načítám