Článek
Postup
01.
Na zálivku svařte vodu s cukrem, po vychladnutí přimíchejte citronovou šťávu a rum a odložte.
02.
Udělejte krém. Na pánev nasypte cukr, nechte jej zkaramelizovat, zalijte vodou a přiveďte k varu. Přidejte mléko rozšlehané se žloutky, pudinkovým práškem, moukou a vanilkovým cukrem a za stálého míchání povařte na kaši. Po vychladnutí ji vyšlehejte s máslem.
03.
Máslo utřete s cukrem a žloutky, přimíchejte mouku smíchanou s mletým mákem, kakaem a sodou a nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků. Těsto upečte na vymazaném a vysypaném plechu a ještě horké rovnoměrně pokropte zálivkou.
04.
Po vychladnutí povrch potřete připraveným krémem a posypte celým nebo i mletým mákem.