Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Základ předpečete před Vánocemi, zbytek doplníte až těsně před Štědrým dnem. Cukroví s krémem většinou vyžaduje dvě fáze přípravy, přesto je hitem snad v každé domácnosti.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
Těsto
  • 150 g ořechů
    8
  • 150 g cukru moučka
  • 80 g hladké mouky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 ks žloutků
    3
  • 5 lžic mléka
    7
Krém
  • 125 g másla
    7
  • 50 g cukru moučka
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžička vanilkové tresti
  • 1 ks čokoládové polevy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ořechy umelte a smíchejte je s moukou, cukrem, vejcem, žloutkem a mlékem. Vařečkou umíchejte těsto, kterým naplňte stroječek, případně zdobičku. Na plech s pečicím papírem stříkejte věnečky o průměru asi 5 cm. Pečte je 12 až 15 minut v troubě předehřáté na 185 stupňů.

02.

Později máslo vyšlehejte s cukrem, vejcem a vanilkovým aroma. Zdobičkou stříkejte na věnečky a vše ještě dolaďte čokoládovou polevou.

Když čtete věnečky, hned dostanete chuť na ty z odpalovaného těsta? Tak si je jednoduše upečte.

Související témata:

Načítám