Hlavní obsah

Otestovaly jsme matné rtěnky. Které se neobtisknou?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Matné rtěnky jsou láska. Hlavně v dnešní době. Můžete se na ně totiž spolehnout, protože se na roušku obtisknou jen minimálně nebo vůbec. Které vás podrží?

Článek

Nechci rezignovat na rtěnky, ani kvůli rouškám ne. Jako nejlepší volba se mi jeví matné rtěnky, bývají neslíbatelné a jen tak se neobtisknou. Ukážu vám, jak vypadají nude, růžové i cihlové odstíny od běžně dostupných značek s rozpětím od 85 do 400 korun. Otestovala jsem je a tady jsou moje zkušenosti.

Mary Kay, 390 Kč

Matná rtěnka Mary Kay mě nadchla odstínem. Můžete mít pocit, že bude vypadat mrtvolně, ale když ji nanesete na rty, je přirozená a tělová. Pokud přidáte víc vrstev, je pak do hněda a opticky neskutečně vybělí zuby. Jediné mínus je, že se trochu obtiskne. Na rtech drží jako klasická krémová rtěnka, jen s tím rozdílem, že je matná. Také mi přijde, že je dělá plnější.

Foto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Matná rtěnka Mary Kay, 390 Kč, odstín Tenacious TaupeFoto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Sephora Collection, 295 Kč

Tekuté „sephorácké“ rtěnky jsou už klasika. Nejdřív jsou krémové a musíte je nechat chvilku zaschnout. Potom ale drží jako přibité a to platí i o odstínu Wild Side. Na první pohled je cihlový, ale na rtech vypadá ve finále velmi zajímavě. Ideální odstín na podzim! U barev do oranžova je někdy problém, že vytáhnou žlutost zubů, v tomhle případě se to ale nestalo. Díky tomu, že je na rtech neslíbatelná, mi ale rty vždy maličko vysuší.

Foto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Tekutá rtěnka Cream Lip Stain, Sephora Collection, 295 Kč, odstín118 Wild SideFoto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Catrice, 109 Kč

Rtěnka se nanáší tak lehce a v jedné vrstvě, že s tím nemáte skoro žádnou práci. Na obrázku mě odstín Boss Up! trochu odstrašil, ale ve skutečnosti mě mile překvapil. Je něco mezi červenou a růžovou, takže ideální pro nerozhodné. Rty nevysušuje, je sametová a drží středně dobře. Obtiskává se jen minimálně.

Foto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Matná rtěnka Demi Matte, Catrice, odstín 050 Boss Up!Foto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Maybelline, 115 Kč

Poslední dobou pro mě bylo náročnější najít takovou růžovou, která by mi nedělala žlutější zuby a nebyla až moc barbínovsky růžová. Ale nakonec jsem ji našla mezi novinkami Maybelline. Rtěnka má matný finiš, ale je zároveň hydratační. Ideální, pokud máte sušší rty, ale taky si chcete užít matný efekt. Z matných rtěnek drží o něco lépe než její kolegyně a také se vám jen tak neobtiskne. Ideální je po aplikaci přitisknout ke rtům ubrousek, pak na roušce neulpí skoro nic.

Foto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Matná rtěnka Hydra Extreme, Maybelline, 115 Kč, odstín 923 Strawberry TwistFoto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Marionnaud, 249 Kč

Tahle matná rtěnka v netekuté formě se vám na látku vůbec neobtiskne! Po aplikaci doporučuju také přitisknout rty k ubrousku, potom rtěnka zaschne a drží. Líbí se mi také, jak je dobře zkosená, takže vykreslíte pohodlně kontury rtů. Nezaregistrovala jsem, že by mi vysušila rty.

Foto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Matná rtěnka My Matt Crush, Marionnaud Make Up, 249 Kč, odstín Wild BurgundyFoto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Essence, 85 Kč

Nechcete za rtěnku zbytečně utrácet? Zapátrejte v nabídce v drogeriích. Já to udělala a vyplatilo se to. Za 85 korun můžete mít ideální matnou rtěnku, která se chlubí velmi lehkou texturou. Díky tomu se skvěle nanáší a stačí i jedna vrstva, protože je hodně pigmentovaná. Rty vůbec nevysušuje. Na rtech drží středně dobře. Pití zvládne, ale po obědě si musíte rty poupravit. A neobtiskne se!

Foto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Tekutá rtěnka Stay 8h Matte, essence, 85 Kč, odstín 06 To Be FairFoto: Jakub Jurdič, archiv firmy

Reklama

Načítám