Hlavní obsah

Ovesné sušenky s jablky a skořicí

Hodnocení:
(102)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Až vás začne dítě trápit oblíbeným Mamííí, já se nudííím!, pusťte ho do kuchyně s tímhle receptem. Zvládnou ho i ti nejmenší školáci. Vlastoručně upečené sušenky jsou nejlepší, a když budete dostatečně rychlí, možná stihnete ukořistit dva kousky pro sebe k svačině.

Ingredience pro:
1 plech
Budete potřebovat
  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 110 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 jablko
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 g ovesných vloček
Článek

Postup

Krok 1: Větší jablko oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. V misce zakápněte citronovou šťávou a dejte na chvíli bokem.

Krok 2: Rozpusťte máslo a nechte chvíli zchladnout. Poté k němu přisypte cukr a metličkou prošlehejte. Přidejte vejce a ještě chvíli šlehejte, až se cukr částečně rozpustí.

Krok 3: Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte kypřicí prášek, sodu, skořici a špetku muškátového oříšku. K mouce vsypte jablka a ovesné vločky a dobře promíchejte.

Krok 4: Do mísy s moukou a vločkami přidejte máslovou směs a lžící pořádně zamíchejte, až se všechny vločky a mouka provlhčí a vznikne husté a lepivé těsto. Nechte ho asi 20 až 30 minut odpočinout.

Krok 5: Předehřejte troubu na 180 stupňů, plech vyložte papírem na pečení. Z těsta lžící vykrajujte hromádky a klaďte na plech. Na plechu je mírně zploštěte, mezi jednotlivými sušenkami nechte asi dva centimetry místo.

Krok 6: Pečte přibližně 12 až 15 minut, až sušenky zpevní a získají světlehnědou barvu. Pak je vytáhněte z trouby a nechte na plechu odpočinout asi 10 minut.

Můj tip: Do těsta přidejte hrst sekaných oříšků nebo rozinek.

Chutnají vám křupavé sušenky z ovesných vloček?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama