Hlavní obsah

Ozdobte si na jaro náušnice: Mašlí i třásněmi!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte doma obyčejné kruhové náušnice, které už příliš nenosíte? Zkuste je hravě ozdobit a dát jim na léto novou podobu. Unosíte je vy i vaše dcera nebo kamarádka. Máme pro vás pět tipů na originální proměnu.

Článek

Máte dceru, která se ráda parádí a přitom i s nadšením něco vyrábí? Zkuste si společně ozdobit bižuterní náušnice a vytvořit z nich stylový letní doplněk. Stačí vám k tomu obyčejné kruhy různých velikostí, které koupíte v obchodech s bižuterií za pár korun.

Co budete potřebovat

Nachystejte si jednoduché náušnice, nejlépe ve tvaru kruhů, bavlnky na střapce, kostkovanou stužku širokou zhruba 1,5 cm, kousek puntíkaté látky na výrobu mašlí, zlaté a průhledné korálky, rolničky na zavěšení, stříbrný dekorační drátek o průměru 0,3 mm, který zakoupíte v hobby obchodech či textilní galanterii, a malé nůžky.

Foto: Greta Blumajerová

Vše si předem nachystejteFoto: Greta Blumajerová

Náušnice s mašličkou

Okolo kruhové náušnice obtočte pruh látky a uprostřed ho převažte stužkou tak, aby vznikla mašlička. Vybrali jsme puntíky, protože je tenhle oblíbený vzor letos zase v kurzu. Pokud se nebudete cítit na puntíkaté šaty, dopřejte si alespoň náušnice.

Foto: Greta Blumajerová

Puntíky se letos nosíFoto: Greta Blumajerová

Náušnice s korálky

Z jedné strany kruhové náušnice oviňte drátek tak, aby se uchytil, a pak na něj navlékněte průhledné korálky. Poté ozdobený drátek ledabyle obtočte kolem části náušnice a konec připevněte. Barvu korálků můžete zvolit podle sebe a klidně omotejte celý kruh, ale pozor: náušnice tak budou maličko těžší. Líbí se vám korálky? Podívejte se na přesný návod, jak vyrobit korálkový prsten.

Foto: Greta Blumajerová

Kolem kruhové náušnice jsme obtočili drátek s korálky. Výsledný efekt je velmi působivýFoto: Greta Blumajerová

Náušnice s rolničkami

Tohle je asi nejjednodušší varianta zdobení: na kruhovou náušnici navléknete pár rolniček, které budou rozpustile cinkat, až budete tančit ve víru letních večírků a party.

Foto: Greta Blumajerová

Tyhle náušnice zvládne za minutu každýFoto: Greta Blumajerová

Náušnice se stužkou

Zde si pomozte tavnou pistolí – pomůže vám uchytit stužku k náušnici, poté ji okolo kruhu oviňte. Nakonec na spodní část uvažte kousek stužky na uzlík, který bude působit jako mašlička. Kdyby se stužka na ustřižených koncích třepila, lehce je opalte třeba zapalovačem: konce se zataví. Jen pozor, aby stužka nevzplála. Originální náušnice lze vyrobit i ze zbytků krajky.

Foto: Greta Blumajerová

Náušnice s mašlemi můžete vytvořit v různých barvách, aby vám ladily k šatůmFoto: Greta Blumajerová

Náušnice v boho stylu se střapci

Tyto náušnice jsou jako dělané na letní festivaly. A přestože takových akcí bude letos méně než obvykle, věříme, že si je užijete i tak. Stačí na větší kruhy zavěsit střapečky z bavlnek: zastřihněte je do požadované délky a na každý přidejte zlatý korálek. Podívejte se na videonávod, jak udělat střapce z bavlnky.

Foto: Greta Blumajerová

Výrazné náušnice v boho stylu ozdobí nejlépe barevné střapceFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

A hned máte za pár korun pět párů originálních náušnic navícFoto: Greta Blumajerová

Chcete se v létě pořádně ozdobit? Naučte se vázat šátek do vlasů: Postup ve videu!

Reklama

Načítám