Hlavní obsah
4,3
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co si v létě zavaříte, na podzim jako když najdete! Připravili jsme pro vás vynikající pálivou směs na topinky, kterou rozhodně stojí za to vyzkoušet!

25 min.
Příprava
1 hod., 45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 sklenic
  • 500 g rajčat
  • 500 g paprik
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 chilli papričky
  • 50 ml oleje
  • 0,4 sáčku deka
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

01.

Rajčata, papriky, cibule i česnek umelte na masovém strojku nebo je nahrubo nastrouhejte. Deko rozmělněte na jemný prášek v hmoždíři.

02.

K zelenině přidejte nadrobno nasekané chilli papričky, maso, olej, deko, pepř,  sůl a vše rozprostřete po pekáčku. Směs pečte v troubě asi 45 minut. Poté jí plňte sklenice a můžete sterilovat – hodinu při 90 stupních Celsia.

Také rádi chodíte na houby, ale nejste schopni takové množství sníst, a nasušeno už taky máte? Vyzkoušejte naše václavky nakyselo.

Reklama

Související témata: