Hlavní obsah

Rajčata a papriky: Pálivá masová směs na topinky

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 45 minut
Náročnost
nízká

Co si v létě zavaříte, na podzim jako když najdete! Připravili jsme pro vás vynikající pálivou směs na topinky, kterou rozhodně stojí za to vyzkoušet!

Ingredience pro:
5 sklenic
  • 500 g rajčat
  • 500 g paprik
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 chilli papričky
  • 50 ml oleje
  • 0.4 sáčku deka
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Rajčata, papriky, cibule i česnek umelte na masovém strojku nebo je nahrubo nastrouhejte. Deko rozmělněte na jemný prášek v hmoždíři.

Krok 2: K zelenině přidejte nadrobno nasekané chilli papričky, maso, olej, deko, pepř,  sůl a vše rozprostřete po pekáčku. Směs pečte v troubě asi 45 minut. Poté jí plňte sklenice a můžete sterilovat – hodinu při 90 stupních Celsia.

Také rádi chodíte na houby, ale nejste schopni takové množství sníst, a nasušeno už taky máte? Vyzkoušejte naše václavky nakyselo.

ynezorPumanzeSaNyknalC
18. 8. 2014

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.