Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Existuje spoustu receptů s dýní a určitě jste ji alespoň jednou pekli. Ale pokud ne, nebo byste si ji chtěli upéct dle našeho receptu, dnes můžete! Vyzkoušejte pečenou dýni s bramborami.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 lžic olivového oleje
  • 100 ml zakysané smetany
    7
  • sůl
  • pepř
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 dýně
  • 4 brambory
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory nakrájejte na čtvrtky, dýni na měsíčky.

02.

Do pekáčku rozložte zeleninu, pokapejte olejem, přidejte celé snítky rozmarýnu, pepř, sůl a vše dobře promíchejte.

03.

Vše pečte asi 15 minut při 220 stupních v troubě. Vyndejte a podávejte teplé s hustou zakysanou smetanou.

Šli jste si koupit dýni, ale odešli jste z obchodu s prázdnou, protože jste nevěděli, která je vhodná právě na to, co se chystáte vařit či péct? Podívejte se na náš lexikon dýní a příště už určitě budete vědět, jakou vybrat.

Související témata:

Načítám