Hlavní obsah
3,7
(23)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Připravte si skvělá kukuřičná kuřátka s houbovou omáčkou. Nebudete litovat!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kuře s nádivkou
  • 2 ks kukuřičných kuřat
  • 2 ks rohlíku
  • 80 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 hrst listové petržele
  • 125 g žampionů
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 g másla
  • 120 ml bílého vína
Omáčka
  • 1 ks cibule
  • 50 g slaniny
  • 250 g žampionů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Rohlíky nakrájejte na kostičky, pokropte trochou mléka a smíchejte s vajíčkem a třetinou žampionů nasekaných najemno. Osolte, opepřete a okořeňte nasekanou petrželí a tymiánem.

02.

Kuřata osolte, opepřete a naplňte nádivkou pomocí cukrářského sáčku, díky kterému se nádivka dostane dál. Jestli vám nějaká zbude, upečte ji vedle kuřat v ohnivzdorné mističce.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Kuřátka převažte provázkem, potřete částí změklého másla, podlijte vínem, zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 20 minutách alobal sundejte a pečte dalších 20 minut dozlatova. Po odkrytí kuřátka průběžně potírejte zbylým rozpuštěným máslem, které mějte připravené u trouby.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

04.

Mezitím, co se kuřátka pečou, si připravte omáčku. Cibulku opečte spolu s kostičkami slaniny (kdyby byla málo prorostlá, použijte i kousek másla), přidejte nakrájené žampiony, orestujte a zasypejte moukou. Pořádně promíchejte, ještě asi půl minuty opékejte, a poté zalijte smetanou. Prohřejte (ale už nevařte) a servírujte spolu s kukuřičnými kuřátky.

Reklama

Související témata: