Hlavní obsah

Pečená kuřátka s houbovou omáčkou

Hodnocení:
(7)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Další z food blogerek, které vám zde co měsíc představujeme, se trochu vymyká našemu věkovému průměru – ještě totiž ani nedostala občanku! Ale takové osvědčení na kuchaře by už s klidem získat mohla!

Ingredience pro:
2 porce
Kuře s nádivkou
  • 2 kukuřičná kuřata
  • 2 staré rohlíky
  • 80 ml mléka
  • 1 vejce
  • tymián
  • listová petržel
  • 125 g žampionů
  • sůl
  • pepř
  • 100 g másla
  • 120 ml bílého vína
Omáčka
  • 1 cibule
  • 50 g slaniny
  • 250 g žampionů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml smetany ke šlehání 30%
Článek

Postup

Krok 1: Rohlíky nakrájejte na kostičky, pokropte trochou mléka a smíchejte s vajíčkem a třetinou žampionů nasekaných najemno. Osolte, opepřete a okořeňte nasekanou petrželí a tymiánem.

Foto: Eva Malúšová

Krok 2: Kuřata osolte, opepřete a naplňte nádivkou pomocí cukrářského sáčku, díky kterému se nádivka dostane dál. Jestli vám nějaká zbude, upečte ji vedle kuřat v ohnivzdorné mističce.

Foto: Eva Malúšová

Krok 3: Kuřátka převažte provázkem, potřete částí změklého másla, podlijte vínem, zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 20 minutách alobal sundejte a pečte dalších 20 minut dozlatova. Po odkrytí kuřátka průběžně potírejte zbylým rozpuštěným máslem, které mějte připravené u trouby.

Foto: Eva Malúšová

Krok 4: Mezitím, co se kuřátka pečou, si připravte omáčku. Cibulku opečte spolu s kostičkami slaniny (kdyby byla málo prorostlá, použijte i kousek másla), přidejte nakrájené žampiony, orestujte a zasypejte moukou. Pořádně promíchejte, ještě asi půl minuty opékejte, a poté zalijte smetanou. Prohřejte (ale už nevařte) a servírujte spolu s kukuřičnými kuřátky.

Foto: Eva Malúšová
ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama