Hlavní obsah

Pečená rýže s kuřecím a brokolicí z jednoho hrnce

Hodnocení:
(78)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Jídla z jednoho hrnce jsou vděčná. Nejenže ušetříte nádobí, ale chutě a vůně jednotlivých surovin se společným pečením dokonale spojí a vytvoří lahodnou dobrotu. A navíc se je takové vaření docela jednoduché.

Ingredience pro:
3 porce
  • 6 horních kuřecích stehen
  • 1 brokolice
  • 1.5 hrnku rýže
  • 2 lžíce másla
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička koření na drůbež
  • 1 jarní cibulka
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí kousky ze všech stran osolte a opepřete, povrch posypejte kořením na pečené kuře (ideálně bez soli). Rýži propláchněte a nechte okapat.

Krok 2: Ve větší litinové pánvi nebo hrnci (budete v něm později vše péct) rozpusťte lžíci másla a zprudka na něm ze všech stran opečte maso. Když bude zatažené, vyndejte ho na talíř. Do pánve přidejte druhou lžíci másla a orestujte na něm propláchnutou rýži

Krok 3: K rýži pak přidejte opečené maso a na větší kusy rozebranou opláchnutou brokolici. Vše zalijte kuřecím vývarem, přiklopte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. 

Krok 4: Vše pečte nejprve pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne, a pak odkryté 5 až 10 minut, aby se lehce opeklo seshora. 

Krok 5: Hotové jídlo lehce promíchejte, aby unikla pára a pak ho posypejte nasekanou jarní cibulkou

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 6. 2022

Reklama

Sdílejte článek