Hlavní obsah
3,3
(81)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jídla z jednoho hrnce jsou vděčná. Nejenže ušetříte nádobí, ale chutě a vůně jednotlivých surovin se společným pečením dokonale spojí a vytvoří lahodnou dobrotu. A navíc se je takové vaření docela jednoduché.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 6 ks horních kuřecích stehen
  • 1 ks brokolice
  • 1,5 hrnku rýže
  • 2 lžíce másla
  • 2 hrnky drůbežího vývaru
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička koření na drůbež
  • 1 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Kuřecí kousky ze všech stran osolte a opepřete, povrch posypejte kořením na pečené kuře (ideálně bez soli). Rýži propláchněte a nechte okapat.

02.

Ve větší litinové pánvi nebo hrnci (budete v něm později vše péct) rozpusťte lžíci másla a zprudka na něm ze všech stran opečte maso. Když bude zatažené, vyndejte ho na talíř. Do pánve přidejte druhou lžíci másla a orestujte na něm propláchnutou rýži

03.

K rýži pak přidejte opečené maso a na větší kusy rozebranou opláchnutou brokolici. Vše zalijte kuřecím vývarem, přiklopte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. 

04.

Vše pečte nejprve pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne, a pak odkryté 5 až 10 minut, aby se lehce opeklo seshora. 

05.

Hotové jídlo lehce promíchejte, aby unikla pára a pak ho posypejte nasekanou jarní cibulkou

Reklama

Související témata:

Načítám