Hlavní obsah
3,9
(27)
Foto: Tomáš Rubín

korejská omeletaFoto: Tomáš Rubín

Jarní cibulka je naprosto skvělá. Její svěží barva a chuť dokáží povzbudit všechny smysly. Je také nedílnou součástí asijské kuchyně. Z té korejské pochází i dnešní recept. Jmenuje se pajeon a je to skvělá, rychlá a jednoduchá omeleta (nebo možná spíš palačinka), v níž právě jarní cibulka hraje prim.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na omeletu
  • 4 jarní cibulky
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku studené vody
  • olej na smažení
Na omáčku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 utřený stroužek česneku
  • chilli
  • 1/2 lžíce tmavého sezamového oleje
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny na omáčku dejte do zavařovací sklenice, zavíčkujte a důkladně protřepte, dokud se cukr nerozpustí.

02.

Jarní cibulku i s natí nakrájejte na asi 4 až 5 cm dlouhé kousky. Mrkev nakrájejte na velmi tenké hranolky, případně ji nastrouhejte nahrubo. Stačí opravdu jen kousek. Hladkou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem a solí. Pak vlijte vodu a vymíchejte hladké těstíčko.

03.

V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Do něj nasypte cibulku s mrkví a zalijte připraveným těstíčkem. Rozetřete jej po celé pánvi a krátce opečte dozlatova. Pak omeletu otočte a osmahněte ji i z druhé strany. 

04.

Hotovou omeletu podávejte s omáčkou, do které se namáčí.

Zkuste i další korejskou lahůdku: kvašenou zeleninu kimči. A jako hlavní chod můžete přidat skvělou vepřovou směs s pastou gochujang.

Reklama