Hlavní obsah
3,9
(11)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Patříte k milovníkům hub? Pak vám ve vaší sbírce receptů nesmí chybět ani náš dnešní tip na lahodné plněné portobello žampiony. Hodí se jako předkrm i rychlá večeře.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks žampionů portobello
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks jarní cibulky
  • 2 hrnky baby špenátu
  • 4 ks sušených rajčat
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce másla
  • 3 plátky prosciutta
Článek

Postup

01.

Z žampionů vykrojte nohy a hlavičky pár minut restujte na pánvičce na lžíci másla. Pak je přendejte do zapékací misky.

02.

Na druhé pánvičce mezitím na zbytku másla orestujte česnek s cibulkou (obojí nakrájené na drobno), za dvě minuty přidejte pokrájená rajčata a špenát. Chvilku po nich následuje kozí sýr (můžete zvolit i sýr ochucený bylinkami, případně dodat bylinky dle své chuti). Párkrát promíchejte, opepřete a osolte.

03.

Směsí naplňte žampiony, posypte potrhaným pršutem a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby. Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři.

Máte rádi houby i burgery? Připravte si obojí společně, portobello burgery.

Reklama

Související témata:

Načítám