Hlavní obsah

Plněné portobello žampiony

Hodnocení:
(5)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Patříte k milovníkům hub? Pak vám ve vaší sbírce receptů nesmí chybět ani náš dnešní tip na lahodné plněné portobello žampiony. Hodí se jako předkrm i rychlá večeře.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks žampionů portobello
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks jarní cibulky
  • 2 hrnky baby špenátu
  • 4 ks sušených rajčat
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce másla
  • 3 plátky prosciutta cruda
Článek

Postup

Krok 1: Z žampionů vykrojte nohy a hlavičky pár minut restujte na pánvičce na lžíci másla. Pak je přendejte do zapékací misky.

Krok 2: Na druhé pánvičce mezitím na zbytku másla orestujte česnek s cibulkou (obojí nakrájené na drobno), za dvě minuty přidejte pokrájená rajčata a špenát. Chvilku po nich následuje kozí sýr (můžete zvolit i sýr ochucený bylinkami, případně dodat bylinky dle své chuti). Párkrát promíchejte, opepřete a osolte.

Krok 3: Směsí naplňte žampiony, posypte potrhaným pršutem a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby.

Krok 4: Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři.

ynezorPumanzeSaNyknalC