Hlavní obsah
Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Jednoduchý a rychlý dezert ze žlutého melounu překvapí svojí chutí děti i dospělé.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cukrového melounu
  • 400 g cukru krupice
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 2 špetky skořice
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na pánvičce rozpustíme cukr do karamelu. Hned v něm obalujeme plátky osušeného melounu, než karamel začne tvrdnout.

02.

 Plátky vyskládáme na talířek či misku a můžeme ještě lehce zalít kapkou karamelu. Pak přidáme šlehačku a špetku skořice a podáváme ještě teplé.

Mezi další rychlovky z melounu patří melounové jednohubky.

Související témata:

Načítám