Hlavní obsah

Pět mezníků vztahu. Ustojíte je!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každý vztah prověří minimálně pět mezníkůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšili jste se na život ve společné domácnosti, na narození dítěte, návrat do práce po mateřské... Ale ouha! Z vytouženého životního předělu se může rychle vyklubat krize jako hrom. S námi vás nezaskočí!

Článek

Časopis Žena +

Tak si to sečtěme. Ve vztahu s mužem čeká na ženu minimálně pět mezníků. Můžete je ustát s elegancí, nebo se krizi zcela vyhnout.

Mezník číslo 1: Bydlíme spolu

Moderní doba ještě není tak daleko, jak si sama myslí. I úspěšné manažerky dávají ve víru vášně okamžité výpovědi a prchají na druhý konec republiky ke svému miláčkovi. Kde si pak jen těžce hledají odpovídající práci, opravdové kamarádky a nový smysl života. Chlap nechlap.

Prevence: Dostatečné sebevědomí. Nebojte se muže požádat, aby kašlal na tradice a nastěhoval se do vašeho bytu. Nebo se domluvte na kompromisu. Usaďte se někde uprostřed. Ani jeden se pak nebude cítit poškozený.

Léčba: Čas je v tomto případě opravdu nejlepší lékař. Nemá smysl bojovat proti rozhodnutí, které jste udělala sama a dobrovolně. Kdo říká, že život má být jednoduchý?

Skutečný život: Prošla jsem si tím sama. A byla to krize. Za svým milým jsem se stěhovala z jiného státu. Tatam byla dobrá práce, kamarádi, rodina. Všechno jsem nechala 400 kilometrů daleko. Do normálních kolejí jsem se dostala až za dva roky. Pomohlo mi hlavně vědomí, že mám na výběr. Buď se naprosto zhroutím, nebo s tím začnu něco dělat. A tak jsem si zcela vědomě a plánovitě ZVYKLA.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Společné bydlení přináší také hádkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Mezník číslo 2: Jsme úplná rodina

Narodil se Honzík, Hanička a budeme šťastní. Kdepak. Začíná lítý boj o domácí pohodu. Min, které mohou na cucky roztrhat celý vztah, je nepřeberně. Méně sexu, utrum společným zálibám, vyčerpání a deprese, málo peněz, rozdílné názory na výchovu, žárlivost na dítě ze strany muže, přílišné upnutí na mimčo ze strany ženy, výčitky, kdo co dělá či nedělá. Stačí?

Prevence: Ještě než prcek poprvé zavříská, svolejte rodinnou poradu a projděte bod po bodu všechny možné nástrahy. Vyjasněte si pozice a určete pravidla. Něco na způsob předmanželské smlouvy, taková předmiminkovská úmluva. Vyplatí se nepodcenit.

Léčba: Vyjděte ze zákopů, mluvte. Sdělujte, co vás trápí a tíží. Nebojte se požádat o pomoc. Ubezpečte muže o své lásce. Když se vzájemně sladíte, váš vztah bude mnohem lepší než kdy předtím.

Skutečný život: „Muže jsem po narození Julinky vůbec nepotřebovala. Stačilo mi miminko. Až později jsem si uvědomila, že mým nezájmem strádal," vzpomíná Simona. Její partner měl na výběr. Za á, pravidelně vyvolávat v Simoně pocity viny a přivést manželství na pokraj krachu. Za bé, starat se rovným dílem o dítě, a tak se k partnerce znovu přiblížit. Povedlo se béčko.

Reklama

Související témata:

Načítám