Hlavní obsah

5 věcí, které mu nikdy nesmíte říct!

Foto: shutterstock.com

Muž snese jen něžné zacházeníFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete svého muže? Věříte mu? A chcete k němu být maximálně upřímná? Tak by to bylo správné. Ale pozor! Jsou věci, které je lepší neříkat! Může to zachránit váš vztah.

Článek

Vztah dvou lidí je vždycky záležitostí velmi křehkou. Proto byste si měla dávat pozor, ať si jej zbytečně nekazíte a nerozbíjíte zbytečnostmi. A právě jedním takovým nejčastějším rozbíječem vztahů je přehnaná upovídanost a neúměrně velká otevřenost. Uvědomte si totiž, že skutečně ne všechno musí partner vědět.

1. Můj bývalý byl větší divoch!

Podle statistik stojí za více než dvaceti procenty rozchodů právě to, že jeden z partnerů neustále druhého srovnával se svým bývalým milencem či milenkou. To by vás mělo varovat! Kdyby váš bývalý byl sebevětší divoch a uměl to s vámi v posteli jako nikdo, nechlubte se tím svému současnému příteli. Sex je pro muže jedno z nejcitlivějších témat. „Muž potřebuje od ženy pocítit, že je pro ni on tím nejlepším. Tak není dobré jeho ego v tomto směru shazovat. Pokud by žena ráda sex trochu jinak, může mu to sama navrhnout a dovést ho k tomu jinak než tím, aby ho srovnávala se svým bývalým. Převychovat partnera v sexu se dá kupodivu docela snadno. Jen se toho lidé mnohdy bojí,“ vysvětluje psycholog Vojtěch Benda.

2. Jsi jako tvůj otec/matka!

Srovnávat přítele či manžela s jeho vlastními rodiči rovněž nemusí dopadnout vždycky dobře. Pokud váš drahý své rodiče doslova neobdivuje, neměla byste se do takovéhoto srovnání pouštět. „Nikdo neslyší rád, že má stejné špatné vlastnosti jako jeho rodič. Pochopitelně že se mnoho vlastností dědí a že se může jednat o zcela podložený fakt. Ale tím, že to partnerovi řeknete, mu nepomůžete. Co je dáno geneticky, nezměníte,“ říká dr. Benda. A vám tedy nezbývá nic jiného než zlozvyky, které partner podědil, tolerovat. Snahou o převýchovu byste ho totiž zbytečně trápila.

3. Tys na mě zapomněl!

Snad není ženy, která by tuto větu nikdy nemusela použít. Ano, muži často zapomínají a něžné pohlaví se kvůli tomu často rozčiluje. Nechápete, jak může zapomenout na vaše narozeniny, na to, že jdete večer na návštěvu k babičce nebo na výročí vašeho seznámení? „Mužský mozek pracuje trochu jinak. Jde spíše po racionálních záležitostech než po těch emočních. Návštěva u babičky nebo vaše narozeniny jsou záležitost citu. Schůzka s obchodním klientem je už věc profesní, kterou řídí ta racionální část mozku. A proto si bude schůzku s klientem pamatovat spíš. Je to jeho přirozenost,“ vysvětluje princip mužského uvažování doktor Benda. Ale hned také dodává, že existuje mnoho způsobů, jak nenápadně svému partnerovi důležitost vašich narozenin či výročí připomenout. „Zmiňte se, že přijede na vaše narozeniny kamarádka. Nebo že přemýšlíte, jestli neudělat oslavu narozenin u vás doma. To mu celou záležitost spolehlivě připomene.“

Foto: shutterstock.com

Neponižujte jeho sexuální dovednostFoto: shutterstock.com

4. Beze mě jsi nula!

I když budete vydělávat třikrát tolik než on, neříkejte mu to. Nepřipomínejte ani to, že žije u vás v bytě, anebo že auto, kterým jezdí, je třeba vaše služební. Muž to pochopitelně ví a sám se za to cítí trapně. Dnešní společnost umožňuje, aby žena byla soběstačná, ale muži, odchovaní ještě ve staré škole, mají pořád pocit, že živitelem rodiny musí být on. Proto je dobré jim změnu příliš nepřipomínat. Zvláště pak, pokud skutečně těmi živiteli už nejsou.

5. Je s tebou nuda!

Žádný vztah nebude pořád tak krásný jako v prvních měsících po zamilování. Euforie pomine a partner se stane součástí vašeho života a každou chvíli už s ním nebudete tak prožívat. To je zcela přirozené. Některé ženy mají ale zbytečnou potřebu říkat, že je partner začne po čase nudit. „Nejde o to, že by se ten druhý stal nudným, ale pouze si na sebe zvyknete. Říci mu, že vás nudí, by se ho mohlo dotknout. A třeba by pak začal hledat jinou, která mu nebude předhazovat," varuje dr. Benda.

Pokud se vám tedy partner nezdá už příliš zábavný, něco s tím proveďte. Vyrazte na výlet, uvařte si spolu oběd anebo udělejte piknik. A zavzpomínejte třeba na první společné okamžiky. Pomůže to víc než zbytečné obviňování.

Existuje něco, co byste svému partnerovi nikdy neřekla? Znáte ještě nějaká další tabu? Pokud ano, podělte se s tím s námi na info@prozeny.cz

Související témata:

Načítám