Hlavní obsah

Typologie milenců: Podívejte se, zda máte v posteli ředitele, badatele, nebo stydlína

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, s kým spíte? Poznáte to podle chování, které milenec v posteli předvádí. Záleží mu na vašem vyvrcholení, nebo ho spíš ignoruje? A co když si potrpí na jasně daný scénář milování… Tohle je sedm nejběžnějších typů milenců.

Článek

Zapomeňte na sangvinika, cholerika nebo flegmatika. Ano, některým ženám sice záleží na osobnosti podle temperamentu, ale erotická stránka života je neméně důležitá! Se kterými typy milenců se v ložnici můžete setkat?

1. Ředitel

Předehru zahajuje výhradně jako první, přehazuje si vás z polohy do polohy a sex zakončuje ve chvíli, kdy to on sám uzná za vhodné. Má rád věci pod kontrolou, obvykle víc myslí, než prožívá, má problém se uvolnit… Zabírá jediné: buďte spolu jen vy dva bez rušivých elementů, věnujte pozornost blízkosti, lásce, dechu i tělu, naslouchejte si navzájem. Pokud byl ovšem muž-ředitel vychováván jako macho, je pro něj odevzdání se ženě něco nepředstavitelného. Jedná se o pána tvorstva, kterého ženy obvykle vyhledávají pouze pro úlety, a dlouhodobý vztah je náročný, ne-li nemožný.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Milenec-ředitel může být prima, jen musí vědět, že i podřízení mají právo na názor a (nejen) poradní hlasFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

2. Sobec

Když chce on, jde všechno. Když chcete vy, neslyší vás. Sobec nevnímá vaše potřeby ani pocity, záleží mu jen na vlastním uspokojení. Jakmile se ohradíte, že vám jeho způsoby nevyhovují, okamžitě začne oponovat, že jste první, která si to myslí, a předchozí milenky si na nic nestěžovaly. Naopak vám připomene, že to spíš vy máte zlepšit své sexuální techniky. Zkuste mu klidně připomenout, že slušnost by se neměla vytratit ani z běžného života, ani z ložnice, ale raději počítejte s tím, že se pravděpodobně nezmění. Spíš vezměte rozum do hrsti, vibrátor do kabelky a nohy na ramena.

3. Tvůrce

I když obvykle preferuje pár svých oblíbených pozic nebo osvědčených triků, nebojí se do sexu vnášet trochu kreativity. Snadno podléhá emocím, okamžiku a euforii, nechá se unést momentálními nápady a často si po milování s ním říkáte, že to zase byla pořádná jízda. Jestli nepatříte ke konzervativním typům, které zahajují a končí pohlavní styk při misionáři, rozhodně si ho nechte!

4. Badatel

Ačkoli by se mohlo zdát, že vaše tělo zná do posledního centimetru, stále je z něj fascinovaný. Baví ho sledovat, jak vaše kůže reaguje na teplo či chlad, užívá si hrátky s masážními svíčkami a rád se chopí jakékoli erotické pomůcky a přivede vás na vrchol. A znovu a znovu. Pro badatele je cesta cíl, užívá si každý okamžik a patří k velmi empatickým a zvídavým milencům, kterého by měla potkat každá žena.

5. Stydlín

Je stydlivý, uzavřený, emočně těžko dostupný, pro sex potřebuje mít ideální podmínky od správné teploty v místnosti přes specifickou hudbu po správný úchop penisu. O sexu příliš nemluví, komunikace s ním bývá těžká a tváří se, že ze svých požadavků rozhodně nehodlá slevit. Pravda je taková, že někteří muži prostě potřebují čas, aby se cítili bezpečně a pohodlně a zároveň k vám musejí získat stoprocentní důvěru. Imponujte mu, vysledujte, co mu dělá dobře, a až se naplno uvolní, názorně předveďte, že rozkoš se dá prožít i jiným způsobem, než na jaký je fixovaný.

Foto: Iuliia Fadeeva, Shutterstock.com

Stydlivý muž se musí nejdřív uvolnit – a možná pak nezůstane ani stydlivý, ani submisivníFoto: Iuliia Fadeeva, Shutterstock.com

6. Slepec

Jakmile dosáhne orgasmu, stáhne se, vychválí vás do nebes a unaveně se překulí na svou stranu postele. Je maximálně spokojený a totéž si myslí i o vás. „Zase to bylo super,“ vydechne, „jsi báječná!“ Co na tom, že by byl potřeba lubrikant… Co na tom, že nemáte vyvrcholení, ačkoli on si myslí, že jste multiorgastická?! Slepec je zkrátka nedostatečně poučený milenec s neznalostí anatomie. Bývá nevyzrálý, možná kopíruje předchozí sexuální zkušenosti a domnívá se, že co platí na jednu ženu, platí i na druhou. Potřebuje do polepšovny: pomalu veďte jeho ruce, jazyk i penis k vlastnímu uspokojení.

7. Klasik

Opravdu výjimečně udělá „něco navíc“, spíš se drží toho, co má prověřené a co funguje. Navzdory tomu, že mu chybí špetka spontánnosti a hravosti, nutně nemusí být špatný milenec. Jen je pro něj soulož akt s jasným scénářem. Některým partnerkám ovšem může pár základních poloh naprosto vyhovovat, stejně jako obvyklá doba trvání sexu, která se pohybuje okolo 15 až 20 minut. Kde je nabídka, tam je i poptávka… A není na tom nic špatného.

Reklama

Načítám