Hlavní obsah

Pikantní buřtguláš s klobásou

Hodnocení:
(57)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

V chladných dnech přijde vždycky vhod něco hřejivého, co je během chvilky hotové a navíc levné. Pikantní buřtguláš z klobásy tohle všechno splňuje. Kdo by neochutnal?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce oleje
  • 800 ml masového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 1 pikantní klobása
  • 1 hrst petrželky
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a orestujte. Pak ji zasypte mletou paprikou, přidejte kmín, promíchejte a nechte koření rozvonět.

Krok 2: Osmaženou cibuli zalijte vývarem (můžete použít i vodu, ale výsledek nebude tak chutný), přidejte sůl, pepř a nasekanou chilli papričku, vložte na kostičky nakrájené brambory a přiveďte omáčku k varu. 

Krok 3: Mezitím pokrájejte klobásu na kolečka a čerstvou papriku na proužky. Když jsou brambory téměř měkké, přidejte klobásu i papriku do guláše a vařte dalších deset minut. Podle potřeby pokrm dosolte nebo opepřete. Podávejte posypané petrželkou s chlebem s křupavou kůrkou.

Milujete rychlá červená jídla s uzeninou? Dejte si buřty na černém pivu nebo fazolový guláš s chorizem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.