Hlavní obsah
3,3
(69)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

V chladných dnech přijde vždycky vhod něco hřejivého, co je během chvilky hotové a navíc levné. Pikantní buřtguláš z klobásy tohle všechno splňuje. Kdo by neochutnal?

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 500 g brambor
  • 4 lžíce oleje
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 nožka pikantní klobásy
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a orestujte. Pak ji zasypte mletou paprikou, přidejte kmín, promíchejte a nechte koření rozvonět.

02.

Osmaženou cibuli zalijte vývarem (můžete použít i vodu, ale výsledek nebude tak chutný), přidejte sůl, pepř a nasekanou chilli papričku, vložte na kostičky nakrájené brambory a přiveďte omáčku k varu. 

03.

Mezitím pokrájejte klobásu na kolečka a čerstvou papriku na proužky. Když jsou brambory téměř měkké, přidejte klobásu i papriku do guláše a vařte dalších deset minut. Podle potřeby pokrm dosolte nebo opepřete. Podávejte posypané petrželkou s chlebem s křupavou kůrkou.

Milujete rychlá červená jídla s uzeninou? Dejte si buřty na černém pivu nebo fazolový guláš s chorizem.

Načítám