Hlavní obsah

Krémový buřtguláš

Hodnocení:
(4)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Plánujete rychlou a levnou večeři pro početnější rodinu? Krémový buřtguláš připravíte z pár surovin, které dost možná najdete doma. Není to žádná sváteční kuchyně, ale tuhle klasiku milují všichni.

Ingredience pro:
4 porce
Na omáčku
  • 2 cibule
  • máslo
  • 10 brambor
  • 6 nožiček párků
  • 1 bujon
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • 250 ml plnotučného mléka
Na jíšku
  • 1 hrst hladké mouky
  • máslo
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte ji na másle. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky, párky pokrájejte na malé kousky a vše přihoďte do hrnce k cibulce.

Krok 2: Zalijte vodou, přidejte kostku bujonu, osolte, opepřete a přidejte sladkou papriku (s tou nešetřete!). Guláš přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nejsou hotové (trvá to asi 15 minut). Poté přilijte mléko a nechte ještě chvíli povařit.

Krok 3: Mezitím si připravte jíšku: na pánvi rozehřejte máslo, smíchejte s hladkou moukou a chvíli smažte za častého míchání.

Krok 4: Guláš nakonec dochuťte kořením a podle potřeby zahustěte jíškou.

Jak děláte buřtguláš vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC