Článek
Postup
01.
Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte ji na másle. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky, párky pokrájejte na malé kousky a vše přihoďte do hrnce k cibulce.
02.
Zalijte vodou, přidejte kostku bujonu, osolte, opepřete a přidejte sladkou papriku (s tou nešetřete!). Guláš přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nejsou hotové (trvá to asi 15 minut). Poté přilijte mléko a nechte ještě chvíli povařit.
KVALITNÍ UZENINA DOVEDE RYCHLOU VEČEŘI K DOKONALOSTI
03.
Mezitím si připravte jíšku: na pánvi rozehřejte máslo, smíchejte s hladkou moukou a chvíli smažte za častého míchání.
04.
Guláš nakonec dochuťte kořením a podle potřeby zahustěte jíškou.
Jak děláte buřtguláš vy?