Hlavní obsah
3,6
(27)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Pikantní kotlety jsou rychlé, hutné a šťavnaté. Kromě cukety, rajčat a paprik můžete použít do směsi i jinou zeleninu – podle chuti a sezony.

40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 1 ks cukety
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Maso naklepejte, osolte a opepřete. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu a cibuli na kolečka, chilli papričku nasekejte na drobno a česnek nakrájejte na plátky. 

02.

Na pánvi opečte na oleji zprudka kotlety, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vyjměte. Ve výpeku opečte krátce cibuli a pak přidejte papriky, cuketu a česnek.

03.

Zeleninu opečte, vmíchejte protlak a směs podlijte troškou vody nebo vývaru. Přidejte maso, přiklopte a duste asi 20 minut pod pokličkou. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu vody nebo vývaru.

04.

Hotovou směs podle chuti ještě osolte. Můžete přidat i bylinky podle chuti. V zeleninové směsi vynikne nejvíce rozmarýn a tymián. Podávejte s kuskusem, opečenými bramborami nebo hranolkami. 

Kotlety se dají připravit na mnoho způsobů. Například na kysaném zelí a na pivě nebo jako rychlovka s cibulí a se slaninou.

Reklama

Související témata:

Načítám