Hlavní obsah
2,6
(8)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Potřebujete zahřát? Zkuste to s chilli. Pikantní pomazánka z lilku je ideální řešení!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks lilku
  • 1 ks cukety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Cuketu a lilek nakrájejte na plátky, rozložte na plech a nechte asi 20 minut „vypotit“. Pak tekutinu setřete ubrouskem, vše zakapejte olivovým olejem, posypte nasekaným rozmarýnem a dejte péct do trouby asi na 30 minut.

02.

Zeleninu nechte vychladnout. Pak ji dejte do mísy, přidejte prolisovaný stroužek česneku, nadrobno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, 1 lžíci olivového oleje a vše důkladně rozmixujte. Pomazánku podávejte s celozrnným pečivem nebo topinkami.

Tip: Pro zajímavější chuť pomazánky do ní můžete přidat trochu rýžového octa.

Jako svačina či lehká večeře ideální, ale co k obědu? Připravte ďábelské kuře s barevnou smaženou rýží.

Reklama

Související témata:

Načítám