Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Alpro

Foto: Alpro

Návštěva je skoro za dveřmi, a vy nevíte, co servírovat ke kávě? Zapomeňte na obyčejný štrúdl nebo hrnkovou bábovku! Inspirujte se skvělou piškotovou roládou s jahodovou smetanovou omáčkou a čerstvou mátou.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 4 ks vejce
  • 160 g polohrubé mouky
  • 160 g cukru krupice
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 400 g čerstvých jahod
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 250 ml rýžového nápoje
  • 300 ml sójové smetany
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
Článek

Postup

01.

Bílky vložte do mísy a začněte šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidejte 100 g cukru a šlehejte do úplného zhoustnutí – vznikne cukrová pěna. Do pěny zašlehejte žloutky s olejem a nakonec opatrně vmíchejte mouku. Těsto nalejte směrem od krajů do středu do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut.

02.

Po upečení nechte jen lehce vychladnout, potřete vanilkovým pudinkem a opatrně zamotejte roládu. Jahody, rýžový nápoj, smetanu a 60 g cukru vařte, dokud se jahody nerozvaří. Směs rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladit. Nakrájený moučník polejte omáčkou a ozdobte lístky máty. 

Podívejte se na další tři rolády, kterým se jen těžko odolává.

Reklama

Související témata:

Načítám