Hlavní obsah

Plachý muž. Jak u něj zabodovat? Sváděcí technika jen pro vás!

Foto: Thinkstock

S plachými muži bývá potíž. Dlouho jim totiž trvá, než se k něčemu rozhoupouFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je sexy, ale když vy uděláte dva kroky vpřed, on couvne o jeden vzad? I když je plachý, je to pořád „jen“ muž! Jaká technika svádění mu učaruje?

Článek

„Trvá to už týdny,“ vzdychá osmadvacetiletá Karolína, která má zájem o stejně starého bratra svojí kamarádky. Ten si s ní sice občas zaflirtuje, ale pokaždé, když mu Karolína navrhne schůzku, ucukne.

„Řekne něco o tom, že si to musí naplánovat, protože teď nestíhá. Zvláštní. Ještě jsem nikdy nepotkala někoho, jako je on. Cítím, že se mu líbím, ale nějak se k němu nemůžu dostat blíž,“ krčí rameny čtenářka s tím, že kamarádka ji předem upozorňovala na stydlivost svého bratra. „Tohle já chápu, jen nevím, jak na něj. A navíc je to opravdu pěkný chlap! Máte nějakou radu?“ ptá se Karolína.

Muži přes kopírák by nebavili

Sexuální expertka Emily Morse ze San Franciska, která je často citovanou televizní osobností, jež se vyzná nejen v sexuálních tipech, ale i seznamovacích fíglech, má na svém blogu recept.

„Někteří muži prostě potřebují čas, aby se cítili bezpečně a pohodlně, takže v první fázi se pokuste zjistit, co dotyčného baví. A o tento jeho koníček, hobby nebo příslušnou činnost se začněte zajímat,“ radí všem v podobné situaci s tím, že jestli je plachý muž třeba filmový fanda, nejdřív zmapujte premiéry a aktuální senzace, než ho zase pozvete na kafe. A co dál?

Foto: Thinkstock

Zajímají vás jeho koníčky? Tak to je základ úspěchu!Foto: Thinkstock

Jak chytit lekavou rybu?

„Musíte mu dát šanci mluvit o svých zájmech. Nahoďte téma a klidně třeba půl hodiny nemluvte, jen kývejte a usmívejte se,“ podotýká odbornice potvrzující krásné rčení své britské kolegyně Tracey Cox, která říká, že pokud se na někoho snažíte udělat dojem, zmlkněte a nechte mluvit jeho. „Máme od přírody dvě uši a jednu pusu. Používejte je ve stejném poměru,“ razí heslo britská sexpertka.

Imponujte mu

Mezi způsoby, jak se druhému zalíbit, patří i opičení. Je to nejupřímnější způsob lichocení. Opakujte pohyby hlavy a výrazy tváře vašeho společníka, napodobte tón a sílu jeho hlasu. Téměř okamžitě ho tak přesvědčíte, že mu rozumíte.

Zároveň vznikne naděje, že se muž doopravdy otevře a aspoň částečně zbaví svého ostychu. Mimochodem, tak trochu „zbržděný“ není jen tak náhodou!

„Pamatujte si, že když je někdo plachý, tak pravděpodobně proto, že se mu líbíte. Proto nechce říct nebo udělat něco špatného. Obává se o ztrátu svých šancí,“ dál uvádí Emily Morse. Ale vy můžete ledacos zkazit, tak pozor na zbrklost a nemístné poznámky! Plachý muž se dá sbalit jedině na trpělivost a takt!

Foto: Thinkstock

Usměje se? Usmějte se také. Mluví tiše? Ztište se. Prostě se po něm nenápadně trochu opičteFoto: Thinkstock

Tajný trik. Krok zpět!

„Rozhodně si dejte pozor na svérázné, aktivní jednání. Dejte najevo, že máte zájem, aby dotyčný získal jistotu, že je zde opravdu nějaká možnost na bližší setkání, ale pak se trochu stáhněte a vyčkávejte. On si cestu najde sám, i když to nebude ihned. Platí totiž, že i plachý muž je lovec, který si svoji kořist bude chtít získat sám,“ dodává Lenka Černá, kouč partnerských vztahů. Vyšlo z toho pozvání na rande? Jděte. Jednou, dvakrát… Ale pak zařaďte zpátečku.

Sexuoložka Tracey Cox tento trik nazývá „zákon vzácnosti“. „Ve chvíli, kdy jste přesvědčení, že jste toho druhého získali, začněte být méně k dispozici. Lidé chtějí to, co nemohou mít, a pokud jste stále po ruce, vaše hodnota klesá,“ radí všem svým příznivcům. Poznámka: funguje to!

Rekapitulace sváděcí techniky:

  • Zaměřte se na jeho zájmy.
  • Zaveďte na ně řeč a nechte ho, aby vám o nich povyprávěl.
  • Během rozhovoru napodobujte jeho gesta.
  • Neskákejte mu do řeči, nevykřikujte na celé kolo, chovejte se distingovaně.
  • Nechte se pozvat na schůzku a buďte v přítomnosti toho, kdo se vám líbí.
  • Až si získáte jeho sympatie, stáhněte se.

Tak co, rozhodíte sítě a získáte si srdce plachého kolouška, nebo vám chybí trpělivost?

Reklama

Načítám