Hlavní obsah

Plastika jim zachránila sebevědomí: Příběhy spokojených žen

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo na plastické operace nahlíží jako na rozmařilost, jiným však může pomoci s psychikou. Pokud máte nízké sebevědomí, inspirujte se příběhy tří žen, které jsou díky operaci šťastnější.

Článek

Mnoho žen někdy v životě řeší své fyzické nedokonalosti a přitom možná ani netuší, že jim to často brání mít větší a zdravější sebevědomí. Když se pak odhodlají k plastickému zákroku, bývají spokojenější a psychicky vyrovnanější. Stejně jako Šárka, Hana a Kateřina, jejichž příběhy jsme vám přiblížili v loňských článcích. A nyní jsme se jich zeptali, jak se cítí rok po operaci. Co nám odpověděly?

Šárka má zase projasněný pohled

Často se stává, že ženy věnují pozornost ostatním a pro samé starosti zapomínají na sebe. Podobné to bylo i u paní Šárky, která přes 12 let pečuje o nemocného manžela. Vyčerpává ji to, a kontury v obličeji proto povadly a působila unaveným dojmem. Aby se jí do tváře vrátila jiskra, stačilo docela málo: zákrok MyFaceLift a plastika víček.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Stačilo tak málo k tomu, aby Šárka vypadala mladší a rozzářenější Foto: Archiv MEDICOM Clinic

„Po prodělané úpravě se cítím stále báječně a všem, kdo se rozhodují, to vřele doporučuju. Život se mně změnil tím, že jsem poslouchala své já a splnila si svůj sen. Líbím se především sama sobě a dělá mi to dobře na duši i na srdci,“ říká dnes Šárka.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Šárka po plastice víček neskutečně omládlaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Hana má konečně přirozený nos

Hance se nikdy nelíbil její nos. Nejenže si nepřipadala hezká, ale měla pocit, že jí ani pořádně nesedí dioptrické brýle. Navíc prodělala úraz, který jí nos ještě více zdeformoval. Rozhodla se proto jít na plastiku, jenže prvních několik oslovených chirurgů ji odmítlo, mimo jiné i kvůli tomu, že je mladá, což jí na psychice moc nepřidalo. Nakonec však svého lékaře našla v Medicom Clinic a vše dopadlo dobře.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Hance hrbolek na nose snižoval sebevědomí i působil problémy při nošení dioptrických brýlí Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Rok po prodělané rhinoplastice se Hana cítí skvěle: „Nos po zákroku vypadá přirozeně, celkový dojem z obličeje působí mnohem jemněji a vnější pooperační jizvička je v podstatě neviditelná. Úprava vedla nejen k estetické změně, ale měla především pozitivní psychický dopad. Cítím se sebevědomější a spokojenější, což vítá i mé nejbližší okolí. Podstoupení zákroku považuju za jedno z nejlepších rozhodnutí. Kdybych věděla, jakou mi zákrok přinese úlevu, netrápila bych se a šla bych na něj mnohem dříve.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Nový nos dodal Hance nutnou dávku sebevědomí a ulevilo se tak i jejím blízkýmFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Kateřinu trápila asymetrie prsou

Prsa jsou u žen asi nejdiskutovanější část těla a často s nimi nebývají spokojené. Zvláště maminky po dětech. Jednou z nich je i Kateřina, která už před těhotenstvím řešila u ňader jistou asymetrii. Styděla se kdekoli svléknout a měla problém s výběrem podprsenky, protože jí žádná pořádně neseděla. Rozhodla se jít na operaci, aby měla obě prsa stejně velká a krásná.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Asymetrie trápí mnoho žen, jen ne každá najde odvahu na to nechat si je upravit. Kateřina tu odvahu našlaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

A jak se Kateřina cítí dnes? „Rok po prodělané úpravě proběhl bez jakýchkoliv zdravotních problémů. Prsa si krásně sedla a já si je moc užívám. Po psychické i fyzické stránce se cítím lépe. Změnil se mi v tomto směru úplně život. Užívám si plavky, tílka a nejvíce jsem si zvykla na chození bez podprsenky. Občas úplně zapomínám, že jsem po plastice, a prsa beru jako svá přírodní. Když někde zaslechnu, že někdo jiný není spokojený s velikostí či tvarem anebo má asymetrii, jako jsem měla já, tak se pousměju a jsem ráda, že mě se tenhle problém už netýká.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Díky nově vymodelovanému poprsí se už Kateřina nestydíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Načítám