Hlavní obsah

Hana (27): Díky plastice nosu jsem spokojenější

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S tvarem svého nosu nebyla Hanka nikdy úplně spokojená, ale když ho zdeformoval ještě úraz, rozhodovala se, zda svůj vzhled neřešit plastickou operací.

Článek

Hanka vždy vnímala nos jako svou slabinu, ale po úraze, který na něm zanechal následky, to bylo daleko horší. I když jí okolí tvrdilo, že je hezká holka, sama se tak necítila, a navíc jí na obličeji neseděly dioptrické brýle. Pak přišlo rozhodnutí podstoupit plastickou operaci.

Začalo to špatně

Bohužel neměla Hanka zprvu při výběru lékařů štěstí. Prvním místem, kam se po úrazu nosu obrátila, byla poliklinika, kde musela vydržet poměrně hrubé a bolestivé vyšetření s nulovým výsledkem. Pro druhý pokus si vybrala nemocnici, kde jí lékařka prohlédla a objednala za týden k jinému lékaři. Poslední doktor jí pak sdělil, že je mladá, takže ji operovat nebude, byť byl nos v horším stavu než před úrazem.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Hanka se svěřila do rukou MUDr. Petera Ondrejky na klinice Medicom ClinicFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Konečně se zbavila strachu 

Není tedy divu, že měla Hanka strach, jak dopadne při další návštěvě lékaře – tentokrát MUDr. Petera Ondrejky na klinice Medicom Clinic. Ale veškeré obavy z Hanky velmi rychle spadly. Lékař byl příjemný, vtipem odlehčil situaci, a tím ji zbavil nervozity. Dozvěděla se rychle a věcně vše, co bylo k plastické operaci nosu třeba. Konzultaci vedl velmi profesionálně, takže Hanku okamžitě přesvědčil, že je v dobrých rukách.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Již první konzultace přinesla Hance jasnou představu, jaký zákrok by jí pomohlFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Byla to spíš dovolená

Když nadešel den operace, dolehly na Hanku černé myšlenky, jestli se probudí z narkózy. Všechno ale bylo v naprostém pořádku a strach byl zbytečný. Jakmile nabyla plného vědomí, pocítila štěstí, že má zákrok za sebou. Nic ji nebolelo, jen se cítila unavená.

„Klientka u nás podstoupila sekundární kompletní rhinoplastiku, plastickou operaci nosu uzavřenou technikou. Nosu dominoval výrazný poúrazový hrbol. Zákrok klientka podstoupila v celkové anestezii s jednodenní hospitalizací na klinice. Poté jsme jí vyjmuli z nosu tamponádu a propustili ji do domácí péče. Klientka musela doma po dobu 2 týdnů nosit sádrovou dlahu. První týden permanentně, přes den i noc, druhý týden už dlahu stačilo přikládat pouze na noc. Klientka se velmi rychle zhojila a s výsledkem jsme oba spokojeni,“ říká operatér MUDr. Peter Ondrejka. Celková rekonvalescence trvala dva měsíce.

Na klinice strávila Hanka celkem dvě noci, na které ale vzpomíná spíš jako na dovolenkový hotel než jako na nemocnici – a to díky krásnému prostředí a hlavně personálu, který se o ni dobře staral.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Jak vidíte, nos vám výrazně změní vzhled a není divu, že se teď Hanka líbí nejen svému okolí, ale hlavně sama sobě Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Výsledek předčil očekávání

Doktor Ondrejka Hanku předem upozornil na náročnost operace a také na všechno, co může ovlivnit následné hojení, což je například i genetika. Proto nečekala žádné zázraky, ale po sundání sádry skoro nevěřila vlastním očím! „Byla jsem nadšená. Nos vypadá přirozeně. Jsem to stále já, ale můj výraz působí mnohem jemnějším dojmem. A brýle mi konečně sedí rovně. Moji blízcí výsledek také chválí. Nos je ale natolik přirozený, že širší okolí změnu nezaznamenalo. Teď se sama sobě líbím,“ vypráví s nadšením.

Hanka říká, že rozhodnutí podstoupit operaci patří k jednomu z nejlepších, které mohla udělat. Je spokojená, sebevědomá a v psychické pohodě. O jiném zákroku neuvažuje. Pokud by se to v budoucnu změnilo, určitě by opět zvolila kliniku Medicom Clinic. „Ženám, které také uvažují o plastické operaci, bych ráda vzkázala, ať se dlouho nerozhodují a navzdory strachu zákrok podstoupí. Kdybych věděla, jak moc se mi operací uleví, šla bych na ni dřív.“

Že může být plastická operace restartem života, dosvědčí i Šárka (54): Jiskra a chuť do života jsou zpět

Reklama

Související témata:

Načítám