Hlavní obsah

Plavky: Víte, ve kterých letos zabodujete?

Foto: Lindex

Které plavky leto frčí nejvíc?Foto: Lindex

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně jste se rozhodly vydat na lov plavek, ale v jejich trendech trochu... plavete? Podívejte se s námi na ty nejžhavější barvy, střihy a potisky, které z vás udělají hvězdu pláže! S čím letos přišli návrháři, a co můžete objevit v kolekcích oblíbených značek?

Článek

Od mixování barev a vzorů přes návrat retro stylu nebo plavek na jedno rameno… Letošní trendy jsou tak rozmanité, že si v nich každá žena najde to své. Kterým směrem se vydáte vy?

Zářivé barvy

Pokud jste četly náš článek Nebojte se přiznat barvu, určitě víte, že „zářivky“ letos bodují. Tenhle trend se samozřejmě promítl i do plavek, a spousta tvůrců přišla s modely, které jsou opravdu nepřehlédnutelné. Kdybychom měli jmenovat jen jednu barvu plavek, která se v letní sezoně objevuje nejčastěji, byla by to oranžová. Chybu ale neuděláte ani s fuchsiovou, svítivě žlutou, tyrkysovou (na tu jsme se zaměřili zde) nebo zelenou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Nanette Lepore, United Colors of BenettonFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Marks & Spencer 999 KčFoto: archiv firmy

Mixování

Letošní léto bude hravé! Trend color blockingu, kdy se kombinuje více barev, se totiž lstivě vetřel i do koupacích oblečků. Nebojte se proto mixovat spodní a vrchní díly. Není to ale jen v barvách, zkombinovat můžete i jednodušší vršek se spodkem s divokými potisky. Inspirovat se můžete například u značky Benetton.

Foto: archiv firmy

Na foto: United Colors of BenettonFoto: archiv firmy

Páskovaná

Plavkami zdobenými pásky, které pocházejí z dílny Michaela Korse, jsme naprosto nadšeni. Tím vás samozřejmě nenabádáme k tomu, abyste vytáhly ze skříně pevný pásek a připevnily ho přes svůj koupací úbor, ale pokud zahlédnete plavky s tím všitým, jděte do nich!

Foto: archiv firmy

Na foto: Michael KorsFoto: archiv firmy

Řasení

Řasení nebo volánky jsou skvělým způsobem, jak dodat i těm nejjednodušším plavkám šmrnc. Nepotrpíte si na divoké barvy nebo vzory? Plavky z nové kolekce Calzedonie vás určitě potěší. Pokud jste odvážnější, zvolte kombinaci vzoru a volánku. Inspiraci najdete na přehlídce DKNY.

Foto: Calzedonia

Plavky z nové kolekce Calzedonie zdobí řaseníFoto: Calzedonia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2530 Kč, DKNYFoto: archiv firem

Retro

Plavky inspirovány minulými dobami slaví v letošní sezoně velký úspěch. Spodní díl se zvýšeným pasem, bokové střihy u celkových plavek (stačí se podívat na přehlídku Marc by Marc Jacobs) nebo jen oblíbený puntíkatý vzor – s tím vším zaručeně zabodujete. Ideální doplněk? Sluneční retro brýle!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Marc Jacobs, H&M 290 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 890 Kč, Topshop 980 KčFoto: archiv firem

Na jedno rameno

Střihy na jedno rameno letos opravdu bodují! Objevily se hlavně na celkových plavkách (nám se líbí ty od japonské návrhářky Tsumori Chisato), které tím krásně oživily, ale také na klasických bikinách, kde zdobily vrchní díl. Líbí?

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Paul and Joe, Tsumori ChisatoFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Asos 1400 KčFoto: archiv firmy

Rafinované (pro)střihy

Prostřihy byly in už loni a na výsluní se hřejí stále. A nemluvíme jen o plavkách, které mají horní a spodní díl spojený tenoučkým páskem. Vybrat si můžete i z fikaných prostřihů umístěných na boku. Skvělou práci odvedl návrhář značky Pucci, Peter Dundas, který stvořil plavky nejen s dokonalými prostřihy, ale i nádherným vzorem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 490 Kč, PucciFoto: archiv firem

Květiny

Ani květinové vzory to nehodlají vzdát. K létu zkrátka patří, proto se nedivte, že se k nim spousta návrhářů s oblibou vrací. Krásné plavky zdobené kytičkami seženete například ve Vero Modě.

Foto: archiv firmy

Na foto: H&M 290 Kč a 199 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1260 Kč, Vero ModaFoto: archiv firem

Ovoce

Za všechno může Prada! Svým banánovým potiskem značka pobláznila celý svět, a tak není divu, že se právě tenhle motiv rychle přesunul na plavky. Pokud zatoužíte po ovocných plavkách, nemusíte zůstávat jen u banánů. Oblíbené jsou například třešně (které u nás nicméně nemají příliš dobrou pověst) nebo jakékoli tropické ovoce.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 210 Kč, Topshop 800 KčFoto: archiv firem

Proužky

Pokud jste četly náš článek o barevných proužcích, určitě víte, že tenhle trend letos válcuje i námořnickou klasiku. Nebylo tak žádným překvapením, že se objevily i na plavkách. Bojíte se, že vás rozšíří? Vybírejte chytře. Ty z Etamu budou díky tmavšímu spodku slušet i dámám, které trápí širší boky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 950 Kč, Etam 1000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 800 Kč, EtamFoto: archiv firem

Je módnost tím posledním, co u plavek řešíte? Objevte s námi ten správný střih nebo se podívejte na plavky, které sluší baculkám.

Kterými trendy se rády necháte ovlivnit? A jak by měly vypadat vaše vysněné plavky? Budeme se těšit na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám