Hlavní obsah

Plesová sezona podle znamení: Kdo rád tančí a kdo ne?

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesová sezona je v plném proudu. Co taky dělat s dlouhými zimními večery, než vklouznout do krásných šatů a vyrazit se pobavit na parket. Tedy, tak alespoň uvažují ti, kteří tanci holdují. Kdo do téhle skupiny patří? A která znamení se plesání raději vyhnou?

Článek

Plesy jsou pro jednoho zábavná aktivita, kdy má příležitost hezky se upravit a vyrazit do společnosti, pro druhého zlo, kterému se snaží vyhnout ze všech sil. Do které skupiny patří právě vaše znamení? Kdo je na parketu jako doma a pro koho je tanec mučení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou tornádo energie připravené na každou špatnost – takže klidně i na ples. Nijak zvlášť je nepřitahuje pěkné oblečení, ani možnost se jednou za čas hodit do gala, ale tanec, to je něco! V něm většina Beranů nachází opravdu zábavu a mají na něj talent. Navíc patří mezi dost vášnivá znamení – a tanec, to je takový vášnivý pohyb! Nejvíc si ples užijí s celou skupinkou podobně naladěných kamarádů, protože v takovém případě bude legrace a jedna velká party.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci a plesy, to je velká světová láska. Tohle znamení totiž zbožňuje snad všechno, co se s plesy pojí. Rádi se hezky strojí a vybírají ty nejlepší modely, stejně tak si užívají to, že je „na úrovni“ celé okolí. Baví je i tanec jako takový, umí si vychutnat klasické pohyby, často dokonce navštěvují nějaké taneční kurzy, aby zvládli tu správnou techniku. Plesy jsou pro ně výletem do minulosti, kdy se šlechta takhle bavila téměř večer co večer. Tahle doba by Býkům tak nějak víc seděla.

Foto: Dragon Images, Shutterstock.com

Berani tanec milují a s přáteli na takových akcích dokážou zažít spoustu legrace a neskutečně se pobavitFoto: Dragon Images, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížence je většinou těžké přesvědčit, aby na ples vyrazili, ale jak na to jednou dojde a dorazí na místo, určitě si to užijí. Na plesech je baví ten společenský aspekt, rádi se seznamují, rádi pozorují lidi a pohybují se v kolektivu. Není pro ně obtížné spřátelit se s jiným párem usazeným u stejného stolu. Navíc jim dělá dobře, když vypadají upraveně a švihácky. Jak je ale přesvědčit, aby na ples vůbec vyrazili? Nenuťte je do toho. Nabídněte a nechte je, ať si to rozmyslí. Tahle metoda na ně většinou zabírá dost účinně.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci na plesy nejsou příliš dělaní. Což neznamená, že by na bál nevyrazili, pokud je o to jejich drahá polovička poprosí. Jsou totiž od přírody vstřícní a laskaví. Pokud by si ale mohli vybrat sami, plesání se raději vyhnou. Mají totiž o bálech svou určitou romantickou představu – hudba jako z pohádky, kultivovaní tanečníci v nádherných šatech, romantická atmosféra. Velké party je nebaví a rozčiluje je množství lidí. Takže od plesů raději dávají ruce pryč.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi a plesy, to k sobě neodmyslitelně patří. Tohle znamení se doslova vyžívá ve všem, co se k plesání pojí – vybírání těch nejkrásnějších šatů, samotné čančání a upravování se, slavnostní atmosféra takového bálu, dobré jídlo a dobré pití, taneční kreace, možnost pobavit se s přáteli a blýsknout se ve společnosti opravdu povedeným modelem i zábavu až do časných ranních hodin. Lvi jsou opravdu vděčnými návštěvníky všemožných plesů.

Foto: Yarchyk, Shutterstock.com

Lvi se na plesovou sezonu vyloženě těší, nejvíc si užijí ty opravdu luxusní a výjimečné akceFoto: Yarchyk, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny rozhodně nepatří k těm znamením, která by vymetala jeden večírek za druhým, ale pěkný a příjemný ples, ten si umí užít, když na to přijde. Nejsou jejich hojnými návštěvníky, ale jednou za sezonu si fajn zážitek v hezkém oděvu rády užijí. Děsí je příliš luxusní akce, rády navštěvují něco osvědčeného a jim sympaticky známého – často patří mezi příznivce jednoho bálu víceméně celoživotně. Baví je hlavně klasické tance, pohyb po parketu si umí užít, ačkoli třeba popíjení a následné afterparty je nijak netáhnou.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají plesy moc rády už z podstaty své romantické povahy. Proměnit se na jeden večer v krásnou princeznu či prince, to je jako sen! Výběru oděvu věnují opravdu mimořádnou pozornost a je to pro ně jeden z nejdůležitějších faktorů vůbec, celková péče o vlastní zevnějšek je prostě naplňuje a baví. Přirozeně zvládají etiketu a bály jsou jedním z míst, kde si mohou své dovednosti pocvičit a využít je. K tanci mají vlohy, jsou přirozeně elegantní a ladné, na parketu se jen vznášejí a často bývají hvězdami večera.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři tyto hromadné akce špatně snášejí, a když se jim to povede, rozhodně se plesání vyhnou. Mají pocit, že by se na ně soustředilo příliš mnoho párů očí, a to jim není příjemné. Na druhou stranu jsou většinou dost dobří tanečníci a tanec je opravdu baví. Právě na to se občas nechají zlákat. Raději mají tanec na profesionální úrovni, nějaké pohupování do rytmu ploužáku není to, co by vyhledávali. Pokud je tedy chcete někam vytáhnout, ujistěte se, že víte, jak je roztočit v kole.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Štíři plesy moc nevyhledávají, ale tanec je baví, takže se občas překonají a jdouFoto: New Africa, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se necítí moc dobře v nóbl prostředí, které se s některými většími bály pojí, etiketě tolik nedají a několikahodinové přípravy kvůli jednomu večeru je spíš rozčilují. Na druhou stranu jsou to velmi společenské duše, takže se i na plese dovedou dobře bavit. Zejména když na něj zamíří s tou správnou partičkou přátel, to je pak ani obleky a nablýskané polobotky nemohou rozházet. Rozhodně nebudou šťastní na nějaké black či white tie události, ale pokud vyberete něco trochu lidovějšího, postarají se vám o nezapomenutelný večer.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi vyrazí na ples opravdu mimořádně. Je to pro ně dost velké vybočení z komfortní zóny, a to i přesto, že jsou většinou poměrně obstojní tanečníci a v mládí nejspíš absolvovali i nějaké taneční kurzy. Neláká je však potřeba předvádět své umění před dalšími lidmi a celý koncept plesů je nijak zvlášť neoslovuje. Když budete mít štěstí a dobře se vyspí, budou na plese jen decentně nabručení, když se to nepovede, vůbec je tam nedostanete. Připravte se na těžké pořízení.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnářům přijde tradice bálů a plesání trochu zkostnatělá. Na tom, že se všichni navlečou do svého nejlepšího, naškrobeného oblečení a odejdou ho předvést do společnosti, nevidí nic moc přitažlivého. Jediným zajímavým konceptem plesu je pro ně bál maškarní. Masky a kostýmy všeho druhu, to je jejich a v této oblasti se dovedou neuvěřitelně vyřádit. Pokud tedy vážně trváte na tom, aby vás doprovodili do společnosti, zvolte něco podobně kreativního, jinak se unudí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby překvapivě rády plesají, protože mají vlohy k tanci a ladným pohybům obecně, a navíc se jim líbí ta pohádková atmosféra, která na plesech panuje. Ryby rády zažívají neopakovatelné věci, které se jim nesmazatelně vtisknou do paměti, a k tomu plesy určitě patří. Občas potřebují trochu pomoci se sladěním toho, co na sebe, ale výsledné plesání si užijí. Ideálně hezky romanticky, s partnerem, několik valčíků, sklenka vína a pak dlouhá procházka domů pod hvězdami. To je pro ně perfektní večer.

A jak jste na tom s vařením podle horoskopu? Je to pro vás koníček, nebo spíš noční můra?

Načítám