Hlavní obsah

Pleť bez pupínků i stop stáří? Vědci odtajnili návod!

Foto: Thinkstock

Pokud chcete mít dokonalou pleť, musíte si den dokonale rozplánovatFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědci sestavili rozvrh pro ukázkovou péči o pleť. Chcete, aby byla vypnutá, nemastná a jednoduše dokonalá? Nastavte si budík a můžete začít. Ale pozor, první zásah je nutný už v sedm hodin!

Článek

Nevypadá vaše pleť dvakrát podle představ? Změňte to! Vědci tvrdí, že nejdůležitější je správné načasování. Jinak prý krémy nebudou fungovat tolik, jak by měly. Takže co, kdy a jak? Tady je váš nový manuál krásy!

7.00 ráno? Vodu!

„Pokud nebudete pít vodu, vaše buňky nebudou fungovat tak, jak mají – pleť pak nebude jemná a vypnutá,“ vysvětluje pro deník Daily Mail dermatolog Nicholas Perricone. Takže první věc, kterou ráno udělejte, je vypití sklenice vody.

7.30: Čas zbavit se lesku

Po půl hodině je ten pravý čas na otření kožního mazu. Pokud byste to neudělaly, krémy neproniknou dostatečně hluboko do pokožky. Vyplatí se pokračovat antioxidačním sérem na ochranu pleti, ideálně s vitaminem C.

7.45: Čas na opalovací krém

Možná vás to překvapí, ale i proti podzimním paprskům se vyplatí bránit, sáhněte klidně po faktoru 50. Zpomalíte stárnutí pleti, a to se vyplatí, ne? Po vsáknutí je ideální čas na nanesení make-upu – ne však dříve než za 15 minut.

Foto: thinkstock

Hydratujte, pleť to ocení zejména v nociFoto: thinkstock

Poledne: Přepudrovat se!

„Pardon, musím se přepudrovat!“ možná zazní u vašeho obědového stolu. Proč ne? Kolem poledne je prý kožní maz produkován nejvíce. Takže přepudrování nosu a klasického „téčka“ je sázkou na jistotu.

13.00: Zobněte si vitamin D

Dostatek vitaminu D v těle vzniká díky slunci. A pokud budete každý den na tvář aplikovat opalovací krém, je možné, že ho budete mít málo. Vsaďte tedy po obědě na vhodný doplněk stravy, který ho obsahuje.

14.00: A zase ten krém

Podle vědců očividně protiopalovací péče není nikdy dost. Ranní krém už možná přestal účinkovat. Aplikujte tedy další vrstvu ve dvě odpoledne, tentokrát v podobě lehkého pudru s ochranou proti UVA/UVB záření.

16.00: Vzhůru do mrazáku

Kůže je podle zkoumání vědců ve čtyři hodiny odpoledne o stupeň zahřátější než o půl dne dříve. Ty z vás, které mají citlivou kůži, mohou mít tvář v tuto dobu zarudlou. Jak se toho zbavit? Vycucejte kostku ledu!

Foto: thinkstock

Na odlíčení byste neměly čekat. Ideálně ho proveďte hned po příchodu domůFoto: thinkstock

18.00: Odlíčit!

Nenechávejte make-up a jeho odlíčení na pár minut před spaním. Zbavte se ho hned – ideálně v šest odpoledne po příchodu domů.

21.30: Hydratujte

Vaše kůže prý v noci ztrácí o 25 % více vody než ve dne. A to je důvod, proč ji proti tomu obrnit! Před spaním tedy nezapomeňte pleť krémem dostatečně hydratovat (vyplatí se vsadit na kyselinu hyaluronovou).

22.00: Zkuste retinoidy

Retinoidy neboli deriváty vitaminu A jsou silnými bojovníky proti akné. Navíc ale mají výrazné účinky proti stárnutí pleti. Takže posledním úkolem ze seznamu krásy je aplikace krému, který je obsahuje.

Stihly jste všechno? Tak konečně můžete jít bez stresu spát… Anebo vám celý rozvrh přijde přehnaný? Jakou část z něj dodržujete vy? Zapojte se do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám