Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co si dát v práci k obědu, abyste za chvíli neměli hlad? Přichystejte si podle nás lahodné jídlo do krabičky. Podávat se můžou palačinky!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 75 g pohankové mouky
  • 100 ml vody
  • 1 ks vejce
    3
  • 100 g tvarohu odtučněného
    7
  • 50 g ricotty
    7
  • 100 g čerstvého lesního ovoce
  • 1 snítka máty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do misky nasypte mouku, přidejte vodu, vajíčko, špetku soli a těsto zamíchejte. Na pánvi rozehřejte olej a palačinky usmažte (dávka vystačí na dvě palačinky).

02.

Do misky mezitím dejte omyté ovoce, přidejte tvaroh, ricottu, kousky máty a zamíchejte. Teď už jen nechte vychladit palačinky a zabalte je s sebou.

Tip na zabalení: Palačinky zabalte do sáčku nebo fólie, náplň si vezměte s sebou v krabičce. Netřeba ohřívat, vychlazené z lednice jsou nejlepší!

Pohankové palačinky můžete naplnit i naslano.

Související témata:

Načítám