Hlavní obsah

Pojišťovna štěstí i Ulice: Jak dnes vypadají hvězdy seriálů?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pamatujete si ještě na osudy vypočítavé Andrey Rubešové, obětavé gynekoložky Gity Petrové nebo puberťačky Terezy Jordánové? Pokud ano a patříte k milovníkům českých mýdlových oper i nekonečných seriálů ze začátku milénia, podívejte se na proměny seriálových herců.

Článek

Na konci března to bylo 15 let od prvního dílu Rodinných pout. Jednoho z prvních seriálů, který byl považován za mýdlovou operu. Mezi ty další patřily třeba Ordinace v růžové zahradě nebo Pojišťovna štěstí. Všechny se na obrazovkách objevily na začátku milénia, jen některé ale vydržely až dodneška. Co se stalo s jejich hrdinkami a jak se za tu dobu proměnily?

Karolína Krausová: Nikol Štíbrová (32)

Na začátku seriálu Pojišťovna štěstí (2004–2010) přišla Anna (Alena Antalová, 46) o manžela a zůstala sama s novorozeným synem Adamem (David Horejš) a starším Ondřejem (Vojtěch Kotek, 31). Osud jí ale seslal nového muže, Tomáše Krause (Miroslav Etzler, 54), který měl dceru Karolínu. Tu hrála tehdy osmnáctiletá Nikol Štíbrová. Jenže vypadala mladší, a tak mohla hrát pubertální rozmazlenou školačku Karolínku.

Ačkoli ji tato role bezesporu proslavila, k herectví jako takovému příliš netíhne. S Veronikou Arichtevou (32) a Martinou Pártlovou (39) založily vtipné trio 3 v 1. Točí situační komická videa a mají večer pravidelný pořad v rádiu.

S partnerem Martinem Kynclem (32) se rozešli rok po narození syna Mathiase (1,5).

Foto: Profimedia.cz

Nikol Štíbrová vypadá dnes mnohem lépe než tehdy v osmnácti letech Foto: Profimedia.cz

Gita Petrová: Daniela Šinkorová (46)

První díl Ordinace v růžové zahradě se odvysílal v roce 2005 a v televizi můžete tento nekonečný seriál vidět do dneška, byť s původním příběhem a obsazením má společného snad už jen Petra Rychlého (53) coby doktora Čestmíra Mázla. A právě s ním v první sérii hrála i Daniela Šinkorová, která představovala doktorku Gitu Petrovou, Mázlovu dlouholetou milenku (milenek měl ale více, mimo jiné i Zlatu Adamovskou jako doktorku Páleníkovou), a posléze i manželku. Scenáristé ji nakonec nechali zemřít.

Poté, co v roce 2007 skončila v seriálu, se držela spíše v ústraní. Podle některých zdrojů za to mohl její tehdejší přítel a pozdější manžel Ladislav Polák, který se nerad ukazuje na veřejnosti a s Danielou na akce nechodí. Po pár letech se ale pozvolna začala objevovat v dalších seriálech, v divadle, a hlavně muzikálech. Vloni se zúčastnila soutěže StarDance …když hvězdy tančí, diváci ji ale neposlali dále než do třetího kola, ačkoli talentu ukázala na rozdávání.

Foto: Profimedia.cz

Daniela Šinkorová od roku 2005 hodně zhubla Foto: Profimedia.cz

Dana Morávková (47)

Kdo by si nepamatoval „VéKáVéčka“ neboli Velmi křehké vztahy (2007–2009). Tomuto seriálu předcházela Rodinná pouta, jenže byla kvůli soudnímu sporu přejmenována. Ústředním motivem byly vztahy klanu Rubešových. Jednou z hlavních postav, která se objevila v několika sériích, byla vypočítavá Andrea Rubešová. Hrála ji Dana Morávková (47), která měla do té doby za sebou moderování Snídaně s Novou i několik větších rolí, nicméně onu slávu jí přinesl právě tento seriál. Dana Morávková je od roku 1996 vdaná za hudebníka Petra Maláska (54) a mají spolu syna Petra (20). V roce 2014 si splnila sen a začala navrhovat kabelky Elega. (Pokud ale sháníte maxikabelku, do které se vám vejde i nákup, víme, kam na ně!)

Foto: Profimedia.cz

Jediná viditelnější změna za více než deset let je absence brýlí a trochu kulatější tváře Foto: Profimedia.cz

Patricie Solaříková (30)

Třináct let už také můžete na obrazovkách sledovat příběhy lidí z jedné ulice ve stejnojmenném seriálu. Každý den, vyjma letních prázdnin, na své fanoušky čekají nové a nové osudy hlavních hrdinů. Jedním z nich je už od první série také Tereza Kučerová (dříve Jordánová), která má ještě bratra, dvojče Jakuba. Její seriálová role se vyvinula od lehce naivní šprtky až po sebevědomou ženu a zdá se, že tady její role (zatím) končí.

Na svém instagramovém profilu uvedla, že v nejlepším se má přestat a že její postava právě teď v tom nejlepším je. O práci ale rozhodně nebude mít nouzi – Patricie hraje v několika divadelních představeních a ve volném čase se věnuje charitě spojené se psy.

Patricie Solaříková byla ještě skoro dítě, když začala natáčet seriál Ulice

Pavla Vitázková (40)

Seriál Cesty domů je nejmladší z těchto mýdlových oper – první díl byl odvysílán až v roce 2010, s pauzou ale běžel až do roku 2015. I on pojednával o vztahových peripetiích v rodinných kruzích a každá série měla vždy jednu výraznou ženu. V první sérii to byla herečka Pavla Vitázková, která hrála doktorku Soňu Maškovou. Potácela se mezi dvěma muži – manželem, od kterého odešla (Miroslav Etzler), a milencem (Jan Dolanský, 41). Nakonec právě s milencem zemřela při autonehodě.

Také Pavlu Vitázkovou mají diváci šanci vidět zejména v divadle, například v Městském divadle v Brně hraje už od roku 1997. V roce 2007 se vdala za slovenského herce Dušana Vitázka (38), se kterým má dvě dcery, Barboru (5) a Rozalii (2).

Foto: Profimedia.cz

Pavla Vitázková po dvou porodech hodně zhubla, nakonec ale něco malinko nabrala. V obličeji ale působí dost strnule a bez výrazuFoto: Profimedia.cz

Soutěž: Vyhrajte wellness pobyt pro dva!

Shodili jste s naším hubnoucím speciálem od ledna pár kil? Výborně! Právě teď totiž nadešla chvíle, kdy se můžete zapojit do naší soutěže! Až do 10. dubna máte možnost poslat nám na e-mail info.prozeny@firma.seznam.cz vaše dvě fotografie – před hubnutím a po něm – spolu s krátkým příběhem o vaší tříměsíční redukci. Na nejlepší čeká odměna: natočení motivační reportáže, v níž vypovíte svůj příběh, dále péče vizážistky a stylistky a portfolio od profesionálního fotografa. Ale pokud vás více nakopne hmotná odměna, pak se výherkyně může těšit na úžasný wellness pobyt – viz níže! Detaily a pravidla soutěže najdete zde.

Foto: Rezidence Zámeček

Vyhrajte relaxační pobyt v romantickém boutique hotelu Rezidence Zámeček v překrásných Františkových Lázních. Kromě ubytování se snídaní na dvě noci v dobovém pokoji Rudolph II. s postelí s nebesy se můžete těšit na 90minutovou masáž přímo ve svém hotelovém pokoji, ale také na vstup do wellness zařízení Aquaforum s bazény, vířivkou a saunou a využít můžete lázeňské kliniky v I. patře (jedná se o základní vstup pro dvě osoby do Aquafora, další služby je možné dokoupit)Foto: Rezidence Zámeček

Sledovali jste některý z těchto seriálů? Nebo dáváte přednost zahraničním?

Reklama

Načítám