Hlavní obsah

Polobotky v pánském stylu: K čemu se hodí nejvíce? K šatům i kalhotám!

Foto: Dune London

Jedny boty, tři různé způsoby, jak je nosit!Foto: Dune London

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodlí, nebo styl? Pokud vklouznete do brogue bot, máte zaručeno obojí! Nejste si jisté, co se pod tímto termínem skrývá? Než se pustíme do názorných módních kombinací, vše vám samozřejmě osvětlíme.

Článek

Ačkoli jste možná pojem brogue ještě neslyšely, vsadíme se, že samotné boty důvěrně znáte. Brogue je totiž klasická metoda zdobení, kdy se různě perforuje povrch obuvi.

Původ můžete hledat v pánském botníku a minulosti – děrování mělo zajistit, že se z bot dostane vlhkost. V současné době má samozřejmě čistě dekorativní funkci a dírky bývají jen povrchové. Stejně tak už tyto boty dávno nepatří jen mužům. V jarních kolekcích najdete spoustu krásných polobotek a my vám poradíme, k čemu je můžete obout!

Nebojte se kontrastů

Vliv pánské módy se potáhne celým článkem. Brogue totiž vypadají nejlépe s prvky, které jsme v průběhu času převzaly od mužů. Jeden příklad za všechny? Kalhoty s puky! Variaci se sakem můžete obléknout do práce, mimo kancelář se klidně více odvažte. Co říkáte na spojení módního košilkového tílka a křiváku?

Foto: archiv firem

Módní lekce číslo jedna? Naučte se míchat klasiku s aktuálními trendy!Foto: archiv firem

Zaměřte se na košile

Sázkou na jistotu jsou nejrůznější košilové šaty i košile samotné. Pokud si plánujete nějakou pořídit, přimlouváme se za tu v prodloužené délce. Nosit ji můžete k úzkým kalhotám, ale i krátkým šortkám nebo sukním.

Foto: archiv firem

Košile a polobotky? Na tuto dvojici se můžete spolehnout za každých okolnostíFoto: archiv firem

Hrajte si!

Můžete nosit polobotky k šatům? Beze všeho! Jde jen o to, abyste vybraly ty správné. Začít můžete s kratšími šaty, přes které přehodíte sako v oversized stylu. Špagetovým ramínkům bude slušet přítomnost tenkého šátku, který nahradí náhrdelník – omotejte ho jednou kolem krku a cípy nechte volně padat dolů. Pustit se samozřejmě můžete i do kombinace s jinými šaty. Ve většině případů vypadají lépe délky nad kolena.

Foto: archiv firem

Krátké šaty, oversized sako a polobotky. Zkusíte tento módní postup?Foto: archiv firem

Co vy a perforované polobotky? Líbí se vám?

Reklama

Načítám