Hlavní obsah

Polovinu žen trápí jejich postava: Odmítají proto sex!

Foto: Thinkstock

Co dělat, když vám při milování vadí kila navíc?Foto: Thinkstock

Reklama

Někomu záleží na tom, jaké pocity a slasti milování přináší, jiný se trápí pro to, jak u toho vypadá. O kom že je tu řeč? O ženách, které se na mazlení necítí kvůli postavě! Patříte mezi ně?

Článek

Není divu, že nám ženám se do sexu někdy příliš nechce. „Ráno vypravím dítě do školky, jdu do zaměstnání na zkrácený úvazek, vyzvednu dítě ze školky, uvařím večeři, upeču něco ke snídani, vyžehlím, hodím novou várku prádla do pračky, uložím dítě, dám si sprchu, jdu spát,“ vypráví Žaneta. „A sex? Co je to? Možná o víkendu tak jednou do měsíce.“ Únava je to, co vládne světem. Že se ale ženy na sex necítí i kvůli dalšímu faktoru – svojí tloušťce, je však na pováženou.

Tlustá se milovat nebudu!

Nový britský výzkum zjistil, že 50 % žen ze 4000 oslovených respondentek se stydí za své tělo natolik, že se vyhýbají milování se svým partnerem (a to ani nemusí mít důvod). Příkladem známé osobnosti, která se řadí mezi ty, které tuto situaci znají, jmenujme třeba Kirstie Alley, hvězdu komedií Kdopak to mluví, která před několika lety pro britský list The Sun přiznala, že neměla sex již čtyři roky. „Byla jsem přesvědčená, že jsem na sex příliš tlustá. Nedělám si legraci, prostě to nešlo. Než bych si měla užít sex se špeky na břichu, raději bych umřela," uvedla baculatá herečka. A není jediná, kdo má psychický blok.

Foto: Thinkstock

Nechuť k sexu může způsobit i rozpad vztahuFoto: Thinkstock

Postava ovlivňuje intimní prožitky

Psychosexuální specialista Catherine Hood z Oxfordské univerzity řekla britskému deníku Daily Mail, že image vlastního těla má obrovský vliv na sexuální život. „Ženy se cítí být pod tlakem a chtějí dostát vizi dokonalosti, což prostě není reálné,“ řekla doktorka. Tím se značně odlišují od mužů, kteří, ač jsou při těle, užívají si sexuální život bez problémů, jak uvedl magazín Journal of Sex & Marital Therapy na základě vlastního výzkumu s dvanácti tisíci dotázanými. Málokterá žena se ale s nelichotivými křivkami dokáže vyrovnat a trpí. Přitom existuje dost rad, jak pomoci milencům XXL. Některé z nich si můžete přečíst zde.

Prádlo sex (ne)zachrání

Doktorka Catherine Hood jako rychlé a nouzové řešení situace navrhuje vyvarovat se celkové nahoty a nosit sexy košilky, i když přiznává, že problém je daleko obsáhlejší. A má pochopitelně pravdu. Nějaké volánky a krajky nemoc duše nezakryjí. Ostatně o tom něco ví i čtenářka Jana, jejíž příběh si můžete přečíst na našich stránkách ve článku Nechci sex, protože jsem tlustá. Kromě jejího trápení se dozvíte i to, jak se dostat z bludiště depresí pomocí pěti technik od Lenky Černé. Čemu pomohou?

Boubelky odpuzují nápadníky?

Začít si věřit je základem úspěšného sexuálního života. Bez sebevědomí boubelkám hrozí samota. Tak to aspoň prezentují Francouzi. „Zdá se, že ženy spíš tolerují tlustého manžela, kdežto mužům příliš silné ženy s nadváhou vadí," říká Kaye Wellings, jedna z autorek výzkumu mezi deseti tisíci Francouzi a Francouzkami. Její kolegyně, profesorka Bajosová, upozorňuje na další problém. „Ženy s nadváhou užívají hormonální antikoncepci o 70 procent méně než dívky štíhlé. A osmkrát častěji se spoléhají na méně spolehlivé metody předcházení těhotenství, jako je například přerušovaná soulož.“ Tak to vidíte. A pak že ženy velikosti XXL nemají odvahu!

A co vy? Z jakých důvodů si odpíráte slasti sexu?

Reklama

Související témata:

Načítám