Hlavní obsah
4,1
(25)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

„Je to rodinná pomazánka, už ani nevím, kdo a kdy ji udělal první. Je rychlá, dobrá a lehce pikantní,“ prozradila nám o receptu Hanka, která spolu s Marií Formáčkovou vydala kuchařku U stolu s Hankou Křížkovou. Ani následující pomazánka v ní nemohla chybět.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pomazánku
  • 400 g turistického salámu
  • 200 g kyselých okurek
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 sklenice sterilované zeleniny
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup  

01.

Salám, okurky, zeleninovou směs a vejce umelte na strojku na maso.

02.

Přidejte hořčici, majonézu a vše smíchejte.

03.

Dochuťte solí a pepřem.

04.

Podávejte na chlebíčkové vece. Zdobte dle vlastní fantazie (petrželkou, cherry rajčátkem, plátkem vajíčka, kyselou okurkou...).

Reklama

Související témata:

Načítám