Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hledáte pomazánku hodnou vánočních večírků, oslav a svátků? Tady je!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g gorgonzoly
    7
  • 50 g másla
    7
  • 1/2 ks pomeranče
  • 80 g pistácií
    8
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 80 g čerstvého krémového sýru
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žervé vyšlehejte se změklým máslem a rozdrobenou gorgonzolou, přidejte nadrobno nakrájený pomeranč, nasekané pistáciové oříšky a dochuťte pomerančovou šťávou. Dle chuti osolte a opepřete.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 655,85 kJ
Bílkoviny15,19 g
Tuky34,39 g
Sacharidy6,74 g
Sůl1,75 g
SAFA16,16 g
Vláknina2,58 g
Cukry4,33 g

Načítám