Hlavní obsah
3,4
(20)
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Fitness trenérka a výživová poradkyně Alena Vídeňská na jaře veškeré pokrmy obohacuje a zdobí jarními bylinkami jako jsou pampelišky, medvědí česnek i sedmikrásky. Dopustit ale nedá ani na klasickou pažitku. Právě z té můžete připravit lahodnou pomazánku, kam se přidává i uzené tofu.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 250 g uzeného tofu
  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • 5 g soli a pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Uzené tofu rozmixujte do hladka s trochou olivového oleje, přidejte na drobno nakrájenou pažitku, sůl a pepř dle chuti. 

02.

Místo pažitky můžete použít i bazalku, pomazánku můžete konzumovat s pečivem či pouze se syrovou zeleninou.

Reklama