Článek
Postup
Krok 1: Začněte tím, že prosetou špaldovou mouku smícháte s kypřicím práškem a solí.
Krok 2: Následně do moučné směsi nalijte kefír a zpracujte v mírně lepivé těsto. Plech vyložte pečicím papírem a troubu rozehřejte na 220 °C.
Krok 3: Na plechu vytvořte z těsta bochánek. Lehce ho poprašte moukou a můžete přidat i sezamová semínka. Takto připravený chléb vložte do trouby a pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 10 až 15 minut. Upečený chléb by měl lehce zezlátnout.
Tip: Díky kefíru vydrží chléb vláčný i druhý den, pokud ho nesníte hned po upečení.
Bochník můžete na plechu posypat i mákem, kmínem nebo hrubě nadrcenými ořechy
Jestli máte víc času, využijte recept na domácí kváskový chléb krok za krokem. A až se budete chtít blýsknout a pochutnat si, upečte domácí toustový chléb z másla a sušeného droždí.