Hlavní obsah
3,0
(809)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pečení domácího chleba nemusí být vůbec složité ani časově náročné. Tento zdravý kefírový chléb pouze ze čtyř surovin je hotový za 30 minut, tak ho vyzkoušejte ještě dnes.

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bochník
Těsto
  • 300 ml kefíru
  • 350 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
Na dokončení
  • 1 hrst mouky
  • 1 lžíce sezamových semínek
Článek

Podívejte se na jednoduchý a rychlý recept na odlehčené pečivo bez práce s Viki Hrazdílkovou Lipovčanovou. Na chleba vám stačí jen 4 suroviny a nepotřebujete ani domácí pekárnu. To stojí za vyzkoušení.

Postup

01.

Začněte tím, že prosetou špaldovou mouku smícháte s kypřicím práškem a solí. 

02.

Následně do moučné směsi nalijte kefír a zpracujte v mírně lepivé těsto. Plech vyložte pečicím papírem a troubu rozehřejte na 220 °C.

03.

Na plechu vytvořte z těsta bochánek. Lehce ho poprašte moukou a můžete přidat i sezamová semínka. Takto připravený chléb vložte do trouby a pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 10 až 15 minut. Upečený chléb by měl lehce zezlátnout.

Tip: Díky kefíru vydrží chléb vláčný i druhý den, pokud ho nesníte hned po upečení.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Bochník můžete na plechu posypat i mákem, kmínem nebo hrubě nadrcenými ořechyFoto: Viktorie Hrazdílková

Jestli máte víc času, využijte recept na domácí kváskový chléb krok za krokem. A až se budete chtít blýsknout a pochutnat si, upečte domácí toustový chléb z másla a sušeného droždí.

Načítám