Hlavní obsah

Rychlý kefírový chléb jen ze 4 surovin

Hodnocení:
(680)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Pečení domácího chleba nemusí být vůbec složité ani časově náročné. Tento zdravý kefírový chléb pouze ze čtyř surovin je hotový za 30 minut, tak ho vyzkoušejte ještě dnes.

Ingredience pro:
1 bochník
Na těsto
  • 300 ml kefíru
  • 350 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
Na dokončení
  • mouka
  • sezamová semínka
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že prosetou špaldovou mouku smícháte s kypřicím práškem a solí. 

Krok 2: Následně do moučné směsi nalijte kefír a zpracujte v mírně lepivé těsto. Plech vyložte pečicím papírem a troubu rozehřejte na 220 °C.

Krok 3: Na plechu vytvořte z těsta bochánek. Lehce ho poprašte moukou a můžete přidat i sezamová semínka. Takto připravený chléb vložte do trouby a pečte 15 minut, poté snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 10 až 15 minut. Upečený chléb by měl lehce zezlátnout.

Tip: Díky kefíru vydrží chléb vláčný i druhý den, pokud ho nesníte hned po upečení.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Bochník můžete na plechu posypat i mákem, kmínem nebo hrubě nadrcenými ořechy

Jestli máte víc času, využijte recept na domácí kváskový chléb krok za krokem. A až se budete chtít blýsknout a pochutnat si, upečte domácí toustový chléb z másla a sušeného droždí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek