Článek
Postup
01.
Uzené tofu rozmixujte do hladka s trochou olivového oleje, přidejte na drobno nakrájenou pažitku, sůl a pepř dle chuti.
02.
Místo pažitky můžete použít i bazalku, pomazánku můžete konzumovat s pečivem či pouze se syrovou zeleninou.

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com
Fitness trenérka a výživová poradkyně Alena Vídeňská na jaře veškeré pokrmy obohacuje a zdobí jarními bylinkami jako jsou pampelišky, medvědí česnek i sedmikrásky. Dopustit ale nedá ani na klasickou pažitku. Právě z té můžete připravit lahodnou pomazánku, kam se přidává i uzené tofu.
Uzené tofu rozmixujte do hladka s trochou olivového oleje, přidejte na drobno nakrájenou pažitku, sůl a pepř dle chuti.
Místo pažitky můžete použít i bazalku, pomazánku můžete konzumovat s pečivem či pouze se syrovou zeleninou.
| Energetická hodnota celkem pro 1 porci | |
|---|---|
| Energie | 1 155,43 kJ |
| Bílkoviny | 20,69 g |
| Tuky | 19,09 g |
| Sacharidy | 5,5 g |
| Sůl | 1,38 g |
| SAFA | 2,28 g |
| Vláknina | 2,81 g |
| Cukry | 1,5 g |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama