Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémově smetanový pórek s těstovinami si zamilujete pro jeho jednoduchou přípravu a skvělou chuť. A k tomu je k dostání skoro po celý rok.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 2 plátky másla
    7
  • 2 dl drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks pórku
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 80 ml smetany ke šlehání
    7
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, pórek na půlkolečka. 

02.

Na másle zpěňte cibuli, přidejte nakrájený pórek, zarestujte, osolte, opepřete, přidejte nastrouhaný muškátový oříšek, podlijte drůbežím vývarem a vařte 10 minut. 

03.

Poté stáhněte oheň na minimum, přidejte smetanu a ještě nechte krátce provařit. Směs promíchejte s uvařenými těstovinami a servírujte s hoblinkami parmezánu.

Načítám