Hlavní obsah

Poslední překážka královské svatby aneb Co Meghan musí splnit, aby si mohla vzít prince Harryho?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Je až k podivu, že královna Alžběta II. (92) souhlasí se sňatkem prince Harryho (33) a Meghan Markle (36). Vůbec totiž nezapadá do kolonky ideální budoucí manželky potencionálního panovníka. Je Američanka, nepochází ze šlechtické rodiny, je rozvedená, ještě navíc není členkou anglikánské církve. Mohou mít tedy vůbec církevní svatbu?

Článek

Do královské svatby zbývají už jen dva a půl měsíce a přípravy by tedy měly pomalu vrcholit. Což se bezesporu i děje. Ovšem na jednu věc, bez které by celý obřad tak, jak je nyní naplánován, nemohl proběhnout, se stále čeká. Rozvod s Trevorem Engelsonem (41) má americká herečka vyřízený a Harry s Meghan dostali od canterburského arcibiskupa, Justina Welbyho (62), požehnání, v tomto směru tedy problém nebude. Naopak, arcibiskup oba dva nazval vzorem pro celý národ. Jejich láska je prý zjevná a hlavně upřímná a stejně tak ocenil jejich hluboký smysl pro závazek.

Potíž, která by mohla zabránit církevnímu obřadu, se skrývá trochu jinde. Aby se totiž Harry s Meghan mohli vzít v kapli svatého George a být oddáni arcibiskupem, musí být Meghan členkou anglikánské církve. Což zatím není. Budoucí nevěsta je stále ještě protestantka, stejně jako její matka Doria Ragland (61). Její otec Thomas Markle (73) zase sympatizuje s episkopální církví.

Tváří v tvář tchánovi

A právě ještě teď v březnu by měla být Meghan pokřtěna. Celý obřad by měl provést arcibiskup Justin Welby v kapli v Kensingtonském paláci. Obřad by měl být malý a soukromý, zúčastnit by se ho měla jen nejbližší rodina. Podle informací by měli z Ameriky přiletět také rodiče budoucí nevěsty. Bude to tak vůbec poprvé, co se tváří v tvář setká otec Meghan Markle se svým budoucím zetěm, princem Harrym.

Foto: Profimedia.cz

Svatba se blíží a Meghan čekají ještě křtiny a vstup do anglikánské církveFoto: Profimedia.cz

Křtiny a vstup do anglikánské církve ale není jediným „ústupkem“, který musela Meghan Markle udělat, aby si svého prince mohla vzít. Jakožto herečka, musela se vzdát svého povolání a v nové sérii seriálu „Kravaťáci“ ji už fanoušci neuvidí. Dříve byla velmi aktivní bloggerkou, čehož musela zanechat, stejně jako sdílení fotografií na sociálních sítích. Z Kanady, kde poslední roky žila, se přestěhovala do Velké Británie.

Kromě toho také změnila svůj styl oblékání, prodloužila sukně a zmenšila výstřihy. I tak je ale pořád skutečně šik a obléká se luxusně. Na některé Brity až moc a často srovnávají cenu jejího oblečení s tím, které nosí vévodkyně Kate. Rozdíl mezi nimi je někdy i několik stovek liber. Nicméně obě dvě ženy britských princů jsou u veřejnosti velmi oblíbené.

Budete sledovat královskou svatbu?

Reklama

Související témata:

Načítám