Hlavní obsah

Postelové otazníky: 7 otázek o sexu, na které se muži nejčastěji ptají

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Reklama

Sex! I v tomto směru je společnost stále liberálnější a otevřenější, přesto jsou věci, které se až tak moc nemění. A podle britské sexpertky Tracey Cox mají dnešní muži v podstatě stejné otázky týkající se sexu, jaké měli jejich otcové a dědové. Na tohle se ptají nejčastěji.

Článek

Sex dneska už není žádné tabu, nic, co se zamyká v ložnici, je to tak trochu věc veřejná. Ale nejistota, obavy a nejasnosti mnohdy přetrvávají. Tracey Cox proto dala dohromady otázky, které za svou třicetiletou praxi slýchává od klientů nejčastěji. Tohle je 7 otázek o sexu, na které chce znát odpověď snad každý muž.

1. Mám ho dost velkého?

Muži jsou velikostí svého penisu posedlí mnohem víc než ženy, ty většinou nějaké ty milimetry či centimetry nezajímají. Pánové se prostě strachují, jestli je příroda dostatečně vybavila, a to navzdory tomu, že většina z nich vlastní penis průměrné velikosti. „To je něco málo přes 13 centimetrů na délku ve chvíli erekce a necelých 12 centimetrů po obvodu,“ říká Tracey Cox. Jenže jakmile muži do tohoto průměru chybí třeba půl centimetru, získá pocit, že je nedostačující. „Přitom ženy samozřejmě takovéto odchylky vůbec nepostřehnou. Většinu nervových zakončení mají na začátku vaginy, takže žádná extra délka penisu není pro potěšení vůbec potřeba,“ vysvětluje Tracey Cox.

Odpověď pro většinu pánu tedy zní: „Ano, příroda vám nadělila dostatečně velký penis, abyste mohl potěšit ženu.“ A pokud přece jen patří někdo mezi to minimum mužů, kteří mají opravdu malý penis, existují způsoby, jak mu dodat na objemu. Protože objem je důležitější než délka. Pomoci může například vakuová pumpa a k dostání jsou i nejrůznější spreje, které penis dočasně zvětšují. „Ale opakuji, v drtivé většině případů tohle není vůbec potřeba,“ dodává expertka.

2. Proč nechce polykat?

Orální sex muži milují a tahle otázka jim prý hlavou běhá hodně často. Podle Tracey Cox ale nejde ani tak o to, zda ženy polykají, či ne, ale o to, co dělají místo toho. „Když ho dvě vteřiny před vyvrcholením necháte napospas jemu samotnému, je jasné, že má pocit, že jste se na něj vykašlala v ten nejhorší okamžik. Pokud ale pokračujete ve stimulaci, byť už ne ústy, bude muž stejně nadšený. Je to spíš psychologická záležitost, muž je prostě rád, když si užíváte to, že si užívá on,“ vysvětluje Tracey Cox.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Sex dnes není žádné tabu, ale trápí nás stále to saméFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

3. Jak vydržet déle?

Přesná definice toho, co už je a co ještě není předčasná ejakulace, neexistuje. Žádné časové rozpětí není. Obecným kritériem je, zda muž vydrží dostatečně dlouho, aby si to užil on i jeho partnerka. „Málokdo ví, že velké množství mužů vyvrcholí do dvou minut od proniknutí do partnerky, ještě víc pak do čtyř minut,“ říká Tracey Cox. Ale existují prý způsoby, jak výdrž zvýšit.

Záleží však na tom, co předčasnou ejakulaci způsobuje. Je to vysoce individuální záležitost a chce to zjistit, co konkrétně zabírá zrovna na vašeho partnera. „Obecně pomáhá používání kondomů, k dostání jsou i spreje k oddálení ejakulace,“ říká Tracey Cox. Během soulože se také doporučuje dělat krátké přestávky, aby měl muž čas dostat vzrušení pod kontrolu, případně masturbovat chvíli před milostnými hrátkami, aby muž zmírnil svou „natěšenost“.

4. Nedosahuji erekce. Co mám dělat?

Asi nic nevyděsí muže víc než takovéto selhání. Ale to, zda se to bude opakovat, závisí především na tom, jak na to zareagujete. Když to budete zásadně řešit, nejspíš budete příště oba natolik nervózní, že to zase nepůjde. „Penis potřebuje klidného a vyrovnaného majitele, ne ustrašeného nerváka,“ říká Tracey Cox. Poruchy erekce patří k životu, žádný muž nefunguje jako robot. Pomáhá vynechat alkohol a těžká jídla, naopak přidat na předehře. Většinou je totiž problém v psychice, nikoli v tělesném stavu – poznáte to třeba tak, že ráno mívá spontánní erekci. Kdyby to byl problém fyzický, neměl by ji.

„A pokud je váš muž starší čtyřiceti let, je dost možné, že prostě jeho penis stárne stejně jako zbytek jeho těla a prostě už mu nestačí jen vidět vás nahou, k akci potřebuje výraznější motivaci,“ tvrdí Tracey Cox. Jestli se ale zdá, že jde o problém fyzický, nebo se vám nedaří zvládnout ten psychický, není žádná ostuda vyhledat odbornou pomoc. Lékaři umějí většinu poruch erekce velmi úspěšně řešit.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Poruchy erekce jsou velice nepříjemné, ale většinou se dají řešitFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

5. Jak přimět partnerku, aby se mnou měla víc sexu?

Stres, únava, nejrůznější léky, přechod, alkohol, nezdravý životní styl, ale i to, že jste spolu už hodně let – to vše má vliv na vaše libido. „Ženy si navíc často neumějí sex pořádně užít, nedosahují orgasmu, tudíž je to jednoduše nebaví. Tady je potřeba výrazně zlepšit techniku, zapracovat na předehře, třeba si i pořídit nějaké erotické hračky a pomůcky,“ radí Tracey Cox. A pozor, hodně záleží i na tom, co se odehrává mimo ložnici. „Například platí, že čím víc muž ženě pomáhá třeba s domácností a dětmi, tím víc sexu má,“ dodává odbornice.

6. Proč se mnou nemá orgasmus?

Podle celosvětové studie společnosti Durex z roku 2017 dosáhne většina žen orgasmu s pomocí vibrátoru během tří minut – přestože dvě ze tří žen tohle s partnerem nedokáže. Důvod je ale čistě fyzický. Sex totiž není jen soulož, jak se mnoho lidí mylně domnívá. „Většina žen si soulož sice užívá, ale jen 25 procent žen při ní dosahuje orgasmu. Důvod? Klitoris, jehož stimulace je v podstatě spolehlivou cestou k ženskému vyvrcholení, jednoduše není uvnitř vaginy. Ženy potřebují k orgasmu stimulaci klitorisu,“ vysvětluje Tracey Cox. Takže když se muž zeptá, proč se mnou nedosahuje orgasmu, většinou tím myslí při souloži. A jediná rada je: snažte se ji přivést k vyvrcholení jinak než jen souloží.

7. Proč orgasmus předstírá?

Ženy předstírají vyvrcholení velmi často a hodně mužů nemá žádná vodítka, jak rozpoznat, co je skutečnost a co je jen hrané. „Omlouvám se, ale je to jen tupost, nic víc. Ženy nemají tolik orgasmů, kolik by si muži přáli, jen z důvodů, o kterých jsem mluvila v předešlém bodě. Ženy předstírají, protože nechtějí ranit partnera, protože mají pocit, že pro něj bez orgasmu nebudou dost sexy. Přitom by stačilo se jen trochu víc snažit a nesoustředit se jen na soulož,“ dodává Tracey Cox.

Co myslíte, na co by se zeptal váš muž?

Reklama

Načítám