Hlavní obsah

Posvítili jsme si na řasenky: Co která umí?

Foto: Thinkstock

Řasy jen podtrhují krásu ženských očíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít překrásné dlouhé a husté řasy by chtěla každá z vás. Kvalitní výbavou se v této oblasti může bohužel pyšnit jen pár vyvolených. Ale ženy už jsou zvyklé, že to, co jim nikdo nedá, si musí jednoduše zařídit samy! Jak si vytvořit řasy, které vám bude závidět i mrkací panna a ze kterých řasenek můžete vybírat, se dočtete u nás.

Článek

Řasenku používáte téměř všechny – i ty, které se líčí naprosto minimálně, přiznávají, že je stálicí v jejich skromné kosmetické výbavě. Není divu – její nanášení není nijak složité a zvládne je i žena, která nemá s líčením větší zkušenosti. Těch několik tahů však dokáže rapidně proměnit váš pohled, dlouhé a husté tmavé řasy zvýrazní oči, a dokonce mohou lehce opticky pozměnit jejich tvar.

Jak si ale z toho nepřeberného množství vybrat tu pravou, když všechny reklamy slibují totéž: neodolatelně husté a maximálně prodloužené „vějíře“? Vše záleží na vašich přirozených řasách: jsou krátké, ale husté, nebo jsou dlouhé, ale řídké? Nebo patříte k těm šťastným a potřebujete svým přirozeně dlouhým a hustým řasám dodat jen výrazně tmavou barvu? Je velice těžké, možná dokonce nemožné najít řasenku, která by důkladně zhušťovala i výrazně prodlužovala. Správnou řasenku si pak musíte zvolit právě na základě toho, jaký výsledný efekt od ní očekáváte – objem, prodloužení, výraznou barvu nebo třeba odolnost (pokud jste si oblíbily dlouhotrvající přípravky, určitě si přečtěte náš článek Líčení, které vydrží 24 hodin).

Že vám jde z toho všeho hlava kolem? Nebojte se… poradíme!

Prodlužující pro řasy à la žirafa

Máte husté řasy, ale jejich délka je naprosto nedostačující? Potřebujete řasenku, která vám je výrazně prodlouží! Astor Stimulong má výrazně prodlužující efekt a obsahuje i bioaktivní komplex, který vyživuje řasy do hloubky, chrání je před lámáním, a dokonce podporuje jejich růst! Viditelně účinná je i Dermacol Imperial Long Lash – každou řasu obalí zvlášť, a to od kořínků až ke konečkům, dodá jim délku, ale i tvar, a z vašich krátkých a nevýrazných štětinek vykouzlí dlouhé a výrazné vějíře, které vám zajistí dramatický pohled. Vyzkoušet už je musíte samy!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Oriflame WonderLash 199 Kč, Astor StimuLong 249 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop Lash Extender 335 Kč, Dermacol Imperial Long Lash 229 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): YSL Volume Effet Faux Cils Noir Radical 653 Kč, Bourjois Effet Liner 329 KčFoto: archiv firem

Zhušťující pro neuvěřitelný objem

Máte řasy poměrně dlouhé, ale jejich množství by se (s trochou nadsázky) dalo spočítat na prstech jedné ruky? V tom případě hledejte řasenku, která má zhušťující účinek! Řasenka Big & Beautiful False Lash Look od Astor má speciální složení, například přírodní bavlnu, hedvábný prášek a keratin, které řasy hydratuje a pečuje o ně, i kartáček se spoustou jemných štětinek, které obalí i ten nejmenší „chloupek“ výrazně černou barvou. Značka Miss Sporty přišla s Lash Millionaire False Lashes, může se pyšnit úžasným kartáčkem, jenž nadzvedne každou řasu, a kolagenem a hedvábím, které zvětšují jejich objem. Ohromujte hustě orámovaným pohledem!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Oriflame Delight Giordani Gold 289 Kč, Astor Big & Beautiful False Lash Look 189 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Miss Sporty Lash Millionaire False Lashes 89 Kč, Rimmel London Extra Wow Lash 99 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Maybelline One by One Volum' Express 239 Kč, Dermacol Obsessión 199 KčFoto: archiv firem

Dvoufázová řasenka – výživa i objem!

Vedle běžných řasenek existují i takzvané dvoufázové. Ty mají 2 části: světlou s bílou či průhlednou bází, která obalí řasy a dodá jim tak délku i potřebný objem, a tmavou s pigmentovanou látkou. Nejprve se nanese báze, po chvilce (je nutné nechat tuto látku na řasách trochu zaschnout) se nanese černá řasenka. Maybelline Intense XXL slibuje až o 60 % delší řasy a jejich 11x větší objem, obsahuje panthenol a výtažek z chrpy a díky kartáčku z mikrovláken dělá vaše řasy skutečně maximální! Ikonou dvoufázových řasenek je L'Oréal Double Extension, jejíž báze obsahuje Ceramid R pro obnovu a ochranu řas. Pokud si přejete opravdu nepřehlédnutelné řasy a nevadí vám chvilka čekání, určitě je vyzkoušejte!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Maybelline Intense XXL 229 Kč, L'Oréal Double Extension 408 KčFoto: archiv firem

Voděodolná má výdrž

Hlavní deviza voděodolné řasenky je znatelná už ze samotného názvu – odolává vlhkosti, která může mít na běžné řasenky devastující vliv. S řasenkami s označením „waterproof“ se vám nestane, že budete mít maskaru o pár centimetrů níž, než je její pravé místo! Samozřejmě – některé drží méně, některé více. Možnou nevýhodou je složitější odlíčení – na vodu totiž reagují netečně, zafunguje však odličovač očí na bázi oleje (více o odličovacích olejích se dočtete v článku Šetrné odlíčení make-upu? Zkuste oleje!) nebo speciální odličovač určený pro voděodolné líčení. Říkáte si, že voděodolné řasenky jsou dobré tak na léto k vodě? Nesmysl! Právě v současném deštivém počasí nebo na sněhu ji pořádně oceníte!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Dior Diorshow Black Out Waterproof 699 Kč, Max Factor Masterpiece Waterproof 339 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): L'Oréal Volume Million Lashes Waterproof 349 Kč, Dermacol Volume Mania Waterproof 199 KčFoto: archiv firem

Máte svou oblíbenou řasenku, nebo je střídáte? A s jakými řasenkami máte ty nejlepší zkušenosti?

Reklama

Načítám