Hlavní obsah
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Asi s námi budete souhlasit, že k létu patří grilování a s ním i vynikající dobroty jakou je tato klasika.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Burger
  • 200 g hovězího mletého masa
  • 1 ks bulek
    1
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kousek másla
    7
K podávání
  • 1 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice
    10
  • 1 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1/2 ks rajčat
  • 1/4 ks červené cibule
  • 1 plátek čedaru
    7
  • 1 list hlávkového salátu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vezměte hovězí maso tak, aby se vám vešlo akorát do dlaně a pořádně ho propracujte. Nakonec z něj vytvarujte hamburger přibližně 2 cm široký. Až poté ho osolte a opepřete.

02.

Na rozpáleném grilu, grilujte přibližně tři minuty z každé strany (pokud budete chtít cheeseburger, tak po prvním otočení dejte na maso plátek čedaru a nechte pěkně roztéct).

03.

Mezitím si překrojte bulku napůl a z každé strany potřete máslem a dávejte na gril, kde ji nechte jen lehce zbarvit do zlatova.

04.

Jakmile máte bulky pěkně osmahlé, můžete začít kompletovat hamburger dle vlastní chuti.

05.

My jsme si jednu část bulky namazali hořčicí, druhou kečupem. Poté jsme přidali na spodní část bulky maso, na něj si přidali pár koleček cibule, na ně rajče a nakonec kyselou okurku, podélně nakrájenou na jemné plátky.

Na oba mistry ve svých oborech se můžete podívat v pořadu BBQ Saloon Televize Seznam.

Související témata:

Načítám