Hlavní obsah

Pravý americký burger

Hodnocení:
(12)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Asi s námi budete souhlasit, že k létu patří grilování a s ním i vynikající dobroty. A my vám jednu takovou dnes přinášíme. Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Marcín s nejzkušenějším mistrem střihů Kraigem Casebierem pro vás připravili pravý americký burger. Nenechte si ho ujít a nezapomeňte zkouknout první díl pořadu BBQ Saloon Televizeseznam.cz.

Ingredience pro:
1 porci
Na burger budete potřebovat
  • mleté hovězí maso
  • bulka
  • sůl
  • pepř
  • máslo
Na ochucení potřebujete
  • majonéza
  • kečup
  • hořčice
  • nakládaná okurka
  • krájené rajče
  • červená cibule
  • sýr čedar
  • hlávkový salát
Článek

Postup

Krok 1: Vezměte hovězí maso tak, aby se vám vešlo akorát do dlaně a pořádně ho propracujte. Nakonec z něj vytvarujte hamburger přibližně 2 cm široký. Až poté ho osolte a opepřete.

Krok 2: Na rozpáleném grilu, grilujte přibližně tři minuty z každé strany (pokud budete chtít cheeseburger, tak po prvním otočení dejte na maso plátek čedaru a nechte pěkně roztéct).

Krok 3: Mezitím si překrojte bulku napůl a z každé strany potřete máslem a dávejte na gril, kde ji nechte jen lehce zbarvit do zlatova.

Krok 4: Jakmile máte bulky pěkně osmahlé, můžete začít kompletovat hamburger dle vlastní chuti.

Krok 5: My jsme si jednu část bulky namazali hořčicí, druhou kečupem. Poté jsme přidali na spodní část bulky maso, na něj si přidali pár koleček cibule, na ně rajče a nakonec kyselou okurku, podélně nakrájenou na jemné plátky.

Na oba mistry ve svých oborech se můžete podívat v pořadu BBQ Saloon Televize Seznam.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama