Hlavní obsah

Přestalo vám růst obočí? Poradíme vám, co s tím

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvar obočí zásadním způsobem ovlivňuje vzhled celého obličeje. Ale co si počít v případě, že po letech vytrhávání už moc neroste? Možností je několik.

Článek

Stejně jako se mění trendy v líčení, podléhá módě i obočí. V devadesátých letech se nosilo tenké. Některé ženy si ho dokonce depilovaly a následně obloučky dokreslovaly tužkou. Dnes naštěstí vyhrává přirozenost, i když určitá úprava je třeba. Problém je, že pokud jste si v minulosti chloupky zuřivě trhaly, teď už vám možná nerostou, kde by byly potřeba.

Jak dokreslit obočí

Naštěstí existuje několik způsobů, jak se dají napáchané škody napravit. Nejjednodušší a nejlevnější je samozřejmě dokreslení. K tomu lze použít tužky, stíny nebo řasenky určené přímo na obočí.

Při dokreslování nezapomeňte, že nic se nemá přehánět. Dělejte krátké, co nejpřirozenější čárky. Jak si upravují obočí celebrity?

„Lepší než tužka jsou stíny, vypadají přirozeněji. Kupte si speciální šikmý štěteček na obočí a jemně si ho vystínujte. Tužku pak můžete využít na dokreslení chybějících chloupků. Obočí nakonec učešte štětečkem,“ radí odbornice na kosmetiku Dagmar Korbová Krůzová.

Práci usnadní také speciální tiskátko. Prodávají se různé tvary. Stačí ho obarvit stínem, obtisknout na vlastní obočí a poupravit vatovou tyčinkou.

Nevýhodou všech zmíněných způsobů je, že vás to čeká každý den.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Tužkou chybějící obočí nakreslete, pak ho ještě přejeďte štětečkemFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Obočí a pudrový permanentní make-up

Od každodenní úpravy vás osvobodí různé metody permanentního make-upu. Při pudrovém vykreslování se za pomoci mikrojehliček vyplňují prázdná místa mezi chloupky maličkými tečkami. Takto upravené obočí vypadá podobně jako dokreslené tužkou. Jeho cena je různá, ale pohybuje se od 2500 korun výš. Mimochodem víte, které ženy zavedly vždy novou módu v obočí? 

Zákrok trvá v rozmezí 2 až 4 hodin. Místo se při něm umrtvuje, ale přesto můžete cítit mírnou bolest. Efekt vydrží minimálně rok, poté je často potřeba barvu doplnit, ale záleží na konkrétní ženě. Déle vydrží na zralejší pleti, která se příliš nemastí. Po několika týdnech se navíc provádí korekce, ale není nutná vždy.

Při opouštění salonu se neděste. Obočí, se kterým budete odcházet, bude o poznání tmavší, než až se vše zahojí. Prvních několik dní byste měly omezit sport, aby se vám příliš nepotil obličej. Alespoň čtyři dny se také snažte obočí nenamáčet. V chloupcích se vytvoří drobné stroupky, které se budou postupně asi deset dní vyloupávat. Je důležité nechat to na nich a nepomáhat jim.

Foto: HBRH, Shutterstock.com

Efekt pudrového permanentního make-upu vydrží minimálně rokFoto: HBRH, Shutterstock.com

Vláskování 

Dalším způsobem je metoda 3D vláskování, kdy se vytetují jednotlivé chloupky. Lze tak ovlivnit jejich délku i tloušťku a obočí vypadá ještě přirozeněji (nosily byste vlnkové obočí?). Cena je o něco vyšší, pod 3000 korun se pravděpodobně nedostanete. Délka trvání i následná péče jsou stejné jako u pudrové techniky.

Permanentní make-up ovšem není pro všechny. Mimo jiné by na něj neměli chodit lidé trpící infekčním onemocněním, s poruchou srážlivosti krve, s akutním či chronickým zánětem kůže či s nádorovým onemocněním.

I obočí potřebuje výživu

Podpořit růst obočí lze také prostřednictvím nejrůznějších sér, která koupíte v drogériích. Můžete ale také vyzkoušet jednu babskou radu, a to ricinový olej. Potírejte si kapkou po odlíčení jak obočí, tak řasy. Důraz je také potřeba klást na přísun biotinu, což je vitamin skupiny B. Nachází se například v droždí, v játrech, ve žloutcích, ořeších nebo čočce.

Jak je na tom vaše obočí? Jste spokojená s jeho růstem?

Reklama

Související témata:

Načítám